Nagenieten van Dag van de Zorg 2024!

18/03/2024 | Alle dienstencentra , Alle woonzorgcentra

Op zondag 17 maart kon iedereen een kijkje komen nemen op diverse locaties in hartje stad, Berchem, Merksem, Deurne, Hoboken en Berendrecht. Een tevreden terugblik op de Dag van de Zorg!

In Antwerpen-centrum

 • Aan de zorgboulevard op de gelijkvloerse verdieping van ZNA-ziekenhuis Cadix op het Eilandje trok onze nagelnieuwe zorgwinkel De Schakel zo'n 300 kijk- en kooplustigen. 
 • Tussen de Korte Riddersstraat en Oever bouwt Zorgbedrijf Antwerpen momenteel 36 nieuwe assistentiewoningen  Sint Andries. Dat wekte de nieuwsgierigheid van meer dan 100 geïnteresseerde bezoekers.

Blij met zo'n zorgwinkel hier in het ziekenhuis, want ze hebben er een mooi assortiment hulpmiddelen en producten.

In Hoboken

In Broydenborg was het feest, want de assistentiewoningen en het dienstencentrum werden op deze dag plechtig ingehuldigd! Meer dan 250 bezoekers maakten er een gezellige dag van: de muzikale vertelling 'Nello en Patrasche', een feestelijk driegangenmenu, een rondleiding langs de assistentiewoningen ...

  Wat stond er nog meer op het feestprogramma?

  • Het springkasteel en de volksspelen werden gesmaakt door de allerkleinsten.
  • Goochelaar Joppe verbaasde iedereen met zijn kaarttrucs.

  • Op het officiële openingsmoment namen buurtzorgcoördinator An Debrueck, Zorgbedrijfvoorzitter Els van Doesburg  en districtsburgemeester Kathelijne Toen het woord.

  • RATPAK met Jan Van Looveren en Dirk Cassiers brachten sfeer met veel humor en zalige liedjes.

  Wij zijn 45 jaar getrouwd en wonen nu samen in een serviceflat. Het is hier plezierig wonen. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. En dit feestje? Dat wilden we voor geen geld missen!

  — Marc en Elisabeth

  Ik kom hier af en toe iets drinken of eten in het dienstencentrum, wij wonen vlakbij. Als het niet meer lukt om thuis te wonen hoop ik hier terecht te kunnen, de sfeer zit hier goed!

  — Etienne

  In Deurne

  • Wie tijdens de Dag van de Zorg op bezoek kwam in het nieuwe woonzorgcentrum Eksterlaer, kon deelnemen aan een rondleiding en genieten van een muzikaal optreden van Duo Café Central. En er was ook aan snoepgrage bezoekers gedacht: zij werden getrakeerd op lekkere rolbiscuit, die de medewerkers samen met de bewoners gemaakt hadden. Twee bezoekers hebben zich zelfs aangemeld als vrijwilliger.
  • Nabij de Ruggeveldlaan en op wandelafstand van het Rivierenhof krijgt het nieuwbouwproject De Tol stilaan vorm: een gloednieuw woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een dienstencentrum. Meer dan 100 bezoekers lieten zich rondleiden in de modelflat en in de modelkamer van het toekomstige woonzorgcentrum. 

  In Merksem

  Aan De Lunden in Merksem stonden de deuren open van zowel het woonzorgcentrum Melgeshof als de assistentiewoningen Tuinwijk. Het dienstencentrum zat goed vol voor de feestelijke lunch en voor het aansluitende huiskamerconcert van Ensemble Amigi.  

   

  In Berchem

  In Berchem heerste een gezellige drukte aan de Floraliënlaan.  

  • In woonzorgcentrum Sint Anna gaf talent uit eigen huis - Dirk Joris en Tony Agryl - de aftrap met een jamsessie aan de piano. En vanaf 14 uur ging het tornooi sjoelbakken van start, net als de start-to-biljart en darts.   
  • In assistentiewoningen en dienstencentrum Pulhof  startte de dag met een les stoelyoga. Bijna 40 gasten schoven aan voor de feestmaaltijd in de brasserie. Kort na de middag was het de beurt aan Danny Wuyts die als ‘menselijke jukebox’ verzoeknummers van de aanwezigen bracht. 

  Mijn grootvader was notaris in Berchem en voorzitter van het OCMW. Zo stond hij destijds mee aan de wieg van deze Sint Anna-site. Ik woon op mijn 92 nog zelfstandig, maar misschien komt er een moment om naar hier te verhuizen. Daarom kom ik al eens kijken.

  — Jean
  • Al vanaf de matineevoorstelling van Petite Fleur zat de cafetaria van woonzorgcentrum Ruytenburg goed vol.
  • Ook de deuren van Dagverzorgingcentrum Berchem stonden open voor creatieve workshops haken en pomponnetjes maken. 
  • In het strijkatelier kon u alles te weten komen over de geschiedenis van het strijkijzer en zelfs meegenieten van een muzikale 'strijkact’.  
  • Wie hele de site wilde ontdekken, kon deelnemen aan de wandelrally. 

   

  In Berendrecht

  Tijdens de Dag van de Zorg konden bezoekers ook kennismaken met Hagelberhof, een site met 37 comfortabele  niewbouwassistentiewoningen. Onze woonadviseurs leidden geïnteresseerden rond en gaven tekst en uitleg. Daarna werd nagekaart in de brasserie van het nabijgelegen dienstencentrum Molengeest .