Zorgt u voor uw partner, uw moeder of vader of overweegt u dat te (gaan) doen? Doet u wel eens boodschappen voor de buren? Vangt u de kleinkinderen wel eens op? Bekijk ons aanbod ondersteunend diensten. Of hebt u nood aan een ruggensteuntje, bijvoorbeeld bij palliatieve zorg? 

Als mantelzorger staat u altijd klaar voor de persoon waarvoor u zorgt. Daarbij is het belangrijk uzelf niet uit het oog te verliezen. We bieden heel wat diensten aan die u als mantelzorger kunnen ondersteunen:

  • handige thuisdiensten die (een deel van) het huishouden of de verzorging mee kunnen opnemen, zoals koken, boodschappen, poetsen, vervoer, thuisverpleging ... Onze medewerkers doen het met de glimlach.
  • dagverzorgingscentra die verzorging en activiteiten aanbieden. U hebt overdag vrij en de persoon voor wie u zorgt, is in goede handen: hij/zij geniet van lekker eten en leuke activiteiten, kan naar de kinesist of kapper ...
  • kortverblijf voor als u er even tussenuit wil of u zelf jammer genoeg ziek bent. In dat geval kan een tijdelijk verblijf in een woonzorgcentrum voor iedereen een aangename oplossing zijn. 

 

 

Vlaams Expertisepunt Mantelzorg

Meer informatie over mantelzorg vindt u op de website van het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg. Dit is het online trefpunt voor mantelzorgers en zij die met hen samenwerken. U vindt hier actuele kennis en informatie over mantelzorg. Je staat er als mantelzorger niet alleen voor!​​

Activiteiten

dinsdag 13 juni
14u - 16u
Dienstencentrum Oosterveld
Zorgen voor iemand lijkt heel vanzelfsprekend, maar soms is ook ondersteuning welkom. Mantelzorg overkomt je, vaak zonder dat je erop voorbereid bent. Samenwerking tussen DC Oosterveld en Samana.

Langer thuis wonen

We helpen u graag om comfortabel te wonen met huishoudhulp-gezinszorg, poetshulp, vervoer, persoonlijke alarmsystemen en veel meer.

Kies uit onze diensten aan huis

Zorgt u voor iemand met dementie?

Lees de tips van onze experts voor een goede nachtrust voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Praktische tips voor een betere nachtrust
Zorgo Hurrah