Dienstencentrum Klein Heide buiten gebruik

15/05/2024 | Dienstencentrum Klein Heide

Vanaf november 2024 zal dienstencentrum Klein Heide buiten gebruik gesteld worden. Klanten kunnen terecht in nabijgelegen dienstencentra Broydenborg, Portugesehof en in nieuw dienstencentrum (2027).

  • Dienstencentra

Woonhaven Antwerpen renoveert verschillende sociale woningen aan de Alfred Nobellaan in Hoboken. In een volgende fase zijn de drie flatgebouwen aan de beurt waar ook het dienstencentrum Klein Heide van Zorgbedrijf Antwerpen in gehuisvest is. Om aan de hedendaagse normeringen te voldoen, voert Woonhaven ingrijpende renovatiewerken uit, waarbij de gebouwen gestript en heropgebouwd worden. Het verder openhouden van het dienstencentrum Klein Heide tijdens deze langdurige werken is onmogelijk omwille van veiligheid, stof- en geluidshinder. 

Zoals in 2020 reeds aangekondigd zal als gevolg van deze werken het dienstencentrum Klein Heide buiten gebruik genomen worden. De 15-tal vaste klanten worden vanaf november verwelkomd in de nabijgelegen dienstencentra Portugesehof, of het recent geopende Broydenborg, beide op wandelafstand. De drie medewerkers van Klein Heide zullen elders in Hoboken bij Zorgbedrijf Antwerpen worden ingezet.

Zorgbedrijf Antwerpen werkt ondertussen verder aan de vernieuwing van haar dienstverlening in Hoboken. Ook aan de Dokter Robert Kochlaan (de Stuivenbergwijk van Hoboken) komt vanaf 2027 een nieuw woonzorgcentrum voor 120 bewoners, een dienstencentrum en 70 assistentiewoningen met bijbehorende parkeerplaatsen en buitenaanleg. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is momenteel lopende. 

Zorgbedrijf Antwerpen investeerde de voorbije jaren in 521 woonplaatsen en ontmoetingsplaatsen voor de Hobokense senioren. 

Het huidige aanbod van Zorgbedrijf Antwerpen in Hoboken: