Zorgbedrijf heeft ondertussen samen met andere zorgactoren al gesprekken gevoerd met de desbetreffende kabinetten van de stad Antwerpen om een uitzondering te krijgen, maar we vrezen dat die er niet zal komen.
We hebben dan ook verder gekeken welke diensten een parkeervergunning kunnen krijgen om te parkeren in de 'zone 2000' en concludeerden dat de maatregelen die de stad genomen heeft om bepaalde dienstverleners tegemoet te komen, momenteel ontoereikend zijn voor onze medewerkers. (Zo kunnen bijvoorbeeld medewerkers Gezinszorg voorlopig geen parkeervergunning krijgen voor deze zone, ook niet wanneer het om nachtzorg of acute zorg gaat.)
Daarom heeft het directieteam beslist om voor augustus het volgende op te zetten :
Voor het 24u-zorgsteunpunt, de thuisverpleging en de prikverpleging zijn er 4 parkeerkaarten aangevraagd voor de hiervoor vrijgemaakte poolwagens, op basis van het erkenningsnummer van de thuisverpleging.
Daarna doen we op basis van track en trace een evaluatie voor september en kijken we of bijsturing nodig is.
We houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.
Nog dit:
- Sowieso is Zorgbedrijf op vlak van mobiliteit voorstander van het STOP-principe (STOP = Stappen, Trappen, Openbaar vervoer en Personenwagen): we stimuleren iedereen om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen. De auto is de laatste optie.
- Bij verhuis in de 'zone 2000' blijven de gebruikelijke aanvragen tot 'parkeren voor verhuis' geldig.
- Bij het leveren van bulkmaaltijden bij dienstencentra in de 'zone 2000' is enkel lossen en laden toegelaten, dus de bus laten staan op een openbare plaats en gaan helpen in het dienstencentrum is niet mogelijk zonder parkeervergunning.
⚠️ Hou dus, waar mogelijk, de inpandige parkeerplaatsen vrij voor het maaltijdenvervoer.