Elke maand feest in Berendrecht tijdens het jubileumjaar

31/01/2024 | Dienstencentrum Molengeest, Woonzorgcentrum Monnikenhof, Assistentiewoningen De Molengeest, Assistentiewoningen Hagelberghof

In 2024 bestaat woonzorgcentrum Monnikenhof 25 jaar en dienstencentrum Molengeest 30 jaar. We openen ook de nieuwe assistentiewoningen Hagelberghof. Redenen voor een jaar vol feest in Berendrecht!

Thee als thema

Bij de feestelijkheden van 5 jaar geleden werd een bijzondere lekkernij gecreëerd door een lokale handelaar. Dat creëert immers extra naamsbekendheid bij elke generatie in de buurt. Toen werd een unieke praline ontwikkeld, en bij dit jubileum wordt de traditie verdergezet. Nu met drie theesmaken, want thee staat symbool voor de warmte en gezelligheid van de lokale gemeenschap in Berendrecht.

De theewinkel Tee Kompleet uit het naburige Stabroek stelde 3 thees samen, elk passend bij een locatie van het feestjaar: Monnikenhof, Molengeest en Hagelberghof.

 

 • Thee Molengeest is een thee, even rijkelijk als de feesten in het dienstencentrum.
 • Thee Monnikenhof is een fruitige thee, als referentie naar de zoetigheden die er vaak op tafel komen.
 • Thee Hagelberghof is een witte thee met een citroentoets, zo fris als de site zelf.


Een zakje losse thee kost tussen de 2,90 en 3,20 euro. Een herbruikbaar theezeefje kan je er voor 7,95 euro bijkopen. Op elk van de feestlocaties kan je de thees kopen. Ontdek bovendien de volgende maanden hoe thee de rode draad wordt doorheen verschillende gezellige momenten.

Elke maand feest

Wat staat er op het programma voor het feestjaar van de Berendrechtse locaties? Hieronder een overzicht.

► Iedereen is welkom! Wel vooraf inschrijven of reserveren via de klantendienst of bij een medewerker van Molengeest of Monnikenhof. Betaling gebeurt ter plaatse.

► Meer details (over de prijs en startuur, bijvoorbeeld) vindt u in de loop van dit feestjaar in de activiteitenkalender - waarin u kunt filteren op Molengeest - en in het infoboekje dat voor u klaarligt in het dienstencentrum.

januari

In het dienstencentrum (op 16 januari) en in het woonzorgcentrum (op 19 januari) wordt geklonken op de start van het feestjaar.

februari

 • zaterdag 3 februari: startfeest met dj Paul Van Dessel en zanger-entertainer PC Brown in Molengeest

 • donderdag 22 februari: carnavalbal in Monnikenhof

maart

april

In het dienstencentrum is het op woensdag 3 april paasfeest met een grappige show van Animolly. Op zaterdag 13 april kunt u er 's middags gaan eten, naar swingbingo en uzelf trakteren op iets lekkers. Spelen, dansen en winnen!

 

mei

In mei kan iedereen meedoen met de fotozoektocht doorheen Berendrecht en woonzorgcentrum Monnikenhof.

 • Op zaterdag 4 mei is er in het dienstencentrumdisco fever-dansmiddag met dj Paul Van Dessel en live optreden van Youri. Dresscode: disco!
 • Op zaterdag 25 mei kunt u de fotozoektocht combineren met een 'smulmoment' in Molengeest.

juni

 • dinsdag 4 juni: daguitstap naar Zoutelande met bewoners van Monnikenhof

 • zaterdag 15 juni: barbecue met dansmiddag in Molengeest, dj Danny Van Tichelen speelt ten dans

 • zondag 23 juni: quiz in Monnikenhof 

 • maandag 24 juni: de fanfare komt op bezoek voor de bewoners in Monnikenhof

juli

Op vrijdag 5 juli gaan bewoners van Monnikenhof naar Vlaanderen Feest op het Solftplein. Op zaterdag 6 juli is het zomerfeest met steak op de grill en dansmiddag in Molengeest. Op 7 juli organiseert Monnikenhof een Vlaamse kermis met volksspelen. 

augustus

In dienstencentrum Molengeest kunt u op zaterdag 3 augustus misschien de superbingo winnen. Op 15 augustus (de Antwerpse moederdag) geniet groot en klein van een ijsfestijn voor bewoners en familie van Monnikenhof. En iedereen is ook op vrijdag 23 augustus.van harte welkom op de barbecue in de tuin van het woonzorgcentrum.

september

Op 21 én 22 september een travestieshow in Molengeest, met Miss Lucifer Entertainment! Want deze shows zijn al jaren de populairste topper in het dienstencentrum. Vollenbak ambiance, elke keer weer. Op zaterdag met avondmenu, op zondag met middagmenu.

oktober

 • vrijdag 4 oktober: mosselfestijn in Monnikenhof   

 • vrijdag 18 oktober: kaas- en wijnavond in Molengeest

november

Het hoogtepunt van het feestjaar: welkom Hagelberghof!

In het weekend van 15 tot 17 november is het groot feestweekend. De nieuwe assistentiewoningen Hagelberghof worden ingehuldigd.

 • Op vrijdag 15 november is het smulmiddag met dansmuziek en een receptie in het woonzorgcentrum. Die avond zet ook het dienstencentrum de deuren open voor een galabal met feestbuffet en live muziek.

 • Op zaterdag 16 november wordt Hagelberghof officieel geopend. Verwacht u aan een receptie met speech en een streetband. Na de inhuldiging kan er verder gefeest worden in het woonzorgcentrum met een lekker feestmenu en de bekende Salim Seghers on stage.

 • Op zondag 17 november nóg een feest. In Molengeest serveren we extra gesoigneerd driegangenmenu en gooien we de beentjes los tijdens een spetterende verrassingsact.

december

Op zaterdag 7 december viert dienstencentrum Molengeest het altijd hartverwarmende winterfeest. Een oergezellige afsluiter van het feestjaar. In de loop van december openen we ook onze kerstmarkt.