Uitgelichte activiteiten februari

24/01/2024 | Dienstencentrum Silsburg

In februari staan er verschillende activiteiten op de kalender. Graag lichten we er een aantal uit en geven we er een extra woordje uitleg bij.

  • Dienstencentra

Vrijdag 09/02/2024: Carnavaldansnamiddag met DJ Danny Van Tichelen

Februari is dé carnavalsmaand bij uitstek. Dat kunnen wij niet laten passeren. Daarom nodigen we DJ Danny Van Tichelen uit om deze namiddag er een echt carnavalsfeest van te maken. 
Kom zeker verkleed, want we delen een prijs uit aan de persoon die het best verkleed is. 

Na de dansnamiddag serveren we ook nog een maaltijd. Aangezien het een dag later Chinees Nieuwjaar is, serveren we Bami Goreng met loempia's en curry. 

Prijs: Dansnamiddag: 6 euro
Avondmaaltijd: 9,20 euro
Dansnamiddag en avondmaaltijd: 14 euro

Woensdag 22/02/2024: bezoek modemuseum Antwerpen

We gaan op uitstap naar het Modemuseum. Kenmerkend voor MoMu tentoonstellingen is de meeslepende scenografie. Als bezoeker zie je niet alleen de objecten, maar word je ondergedompeld in de wereld van de ontwerper of het thema. Iedere tentoonstelling opnieuw wordt de ruimte volledig getransformeerd. Dit maakt van elk bezoek een unieke ervaring. 
Tijdens ons bezoek staan er, naast de permanente collectie, twee tijdelijke exposities opgesteld: ECHO. Gehuld in herinneringen en Baloji Augurism.

De tentoonstellingsruimte op het gelijkvloers presenteert ‘Mode uit de MoMu-collectie’: een vaste opstelling die avant-garde Belgische (en internationale) mode belicht aan de hand van silhouetten, beeld- en archiefmateriaal uit de meer dan 38.000 stuks-rijke MoMu-collectie. Zo kunnen bezoekers onbeperkt terecht in MoMu, ook wanneer de tijdelijke tentoonstellingen omgebouwd worden. De collectiepresentatie zal elk jaar roteren om een zo groot mogelijk deel van de MoMu-collectie te tonen, van hedendaagse mode tot historische kledij, textiel en accessoires.

ECHO verkent de intieme band tussen kleding en herinnering door de ogen van drie artiesten die verbonden zijn door de tactiele en emotionele intensiteit van hun werk: kunstenares Louise Bourgeois, ontwerpster Simone Rocha en choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. Deze tentoonstelling gaat over wat we meedragen van onze kindertijd en jeugdjaren, over de ervaring van het moederschap, over koesteren en herstellen, over ouder worden en nostalgie.

Baloji, geboren in Lubumbashi (Democratische Republiek Congo) en gevestigd in België, is een muzikant, dichter, ontwerper en filmmaker. Zijn werk confronteert de Congolese cultuur – de filosofie, rituelen en traditionele kledij. Tegelijk verkent het de band met de Europese avant-garde en hedendaagse thema’s. Wat ontstaat, zijn verhalen over de complexiteit van identiteit.