Feestbubbels: sprankelende tip van onze huissommelier

Check de kaart van onze buurtbistro's en dienstencentra: met pareltjes die perfect passen bij onze feestmenu's. Onze huissommelier Aaron Servaes fluistert je op de valreep nog 'n ultieme bubbeltip in.

Feestbubbels: sprankelende tip van onze huissommelier

Nu het eindejaar met rasse schreden nadert, zijn de mousserende wijnen aan zet. En jawel, op de kaart van onze dienstencentra en buurtbistro’s vind je zo'n pareltje: de cava Palacio de Palau. Volgens huissommelier Aaron Servaes bij uitstek hét feestbubbel-glaasje! Nieuwsgierig? Op dinsdag 23 december is hij te gast bij Radio Minerva in 'Omdat ons bomma het hee gezee'. Luister naar zijn bruisende babbel tussen 14 en 16 uur. Of ontdek hieronder zijn tips.

En natuurlijk smaakt dit nog voortreffelijker bij een heerlijk feestmaal. In onze brasserieën klinken we graag meerdere keren op het nieuwe jaar. Op 1 januari zijn 21 locaties geopend voor een feestelijk middagmenu. En de hele maand kan je naar vrolijke nieuwjaarsfeesten

Bekijk alvast onze feestmenu's en kom meevieren!

Cava - Palacio de Palau (brut)

“Palacio de Palau is afkomstig uit Penedès in Catalonië. Deze regio rond Barcelona vormt het hart van de cavastreek. Het is een van de meer koelere klimaatzones in Spanje, die de beste cava’s oplevert. Net als champagne wordt cava gemaakt volgens de traditionele methode. Voor cava gebeurt dat met deze drie druivensoorten: xarel-lo, macabeo en parellada. Deze Palacio is ook een beetje aangevuld met chardonnay, om het geheel nog meer volume en structuur te geven. Deze versie is een ‘brut’, dit wil zeggen dat hooguit zes gram suiker per liter toegevoegd is, wat neerkomt op een mooie, droge cava.” 

  • Kleur: De cava oogt helderwit en heeft een stevige bruis.  
  • Aroma’s: Groene appel, limoen en fris fruit.  
  • Smaak: Fris van stijl, dankzij de kelderrijping van negen maanden vertoont hij in de mond voldoende structuur met een mooie, rijpe ronding.  

Wat is een goeie match? Aaron: "Palacio de Palau is lekker als aperitief bij tapas, zoals olijven, Spaanse ham en manchegokaas. Maar past ook prima bij gerechten met zeevruchten, zoals scampi's, langoustines, coquilles ... en onze noordzeegarnalen."