Leven en wonen in Ekeren Donk

01/07/2024 | Assistentiewoningen De Nobele Donk, Dienstencentrum De Nobele Donk

Enkele indrukken van bewoners en bezoekers van dienstencentrum De Nobele Donk. De interviews zijn afgenomen door Emiel, bewoner van De Nobele Donk. Veel leesplezier!

Ria - Bewoner assistentiewoningen De Nobele Donk

Ik ben Ria, ben 76 jaar, geboren in Ekeren Donk en woon nu 4 jaar in "De Nobele Donk”. Ik ben reeds 12 jaar weduwe. Vanaf 1971 heb ik met mijn man ijsjes verkocht in de Cremerie “ALBERT”. Mijn man deed de verkoop langs de baan met de camionette. Samen hebben we een dochter, een schoonzoon en twee schatten van kleinkinderen !
Als hobby doe ik breien, haken en een gezellig babbeltje met de medebewoners en bezoekers van de cafetaria hier in het dienstencentrum. Ik woon hier héél graag in mijn flatje en heb héle lieve buren!
In de omgeving heb je de “PATIO”- Donk waar je allerlei winkels vindt. Met het openbaar vervoer kan je ook overal naartoe ! Ikzelf helaas niet, want ik ben “mindermobiel”! Ik ben hier héél tevreden!

Angelina - Bezoeker dienstencentrum De Nobele Donk

Ik ben Angelina, ben 66 jaar en woon hier in de Prinshoeveweg. Al vanaf de eerste dag dat het dienstencentrum open was, ben ik hier als bezoeker gekomen. Een goede vriendin (Simone) sms’te ; “Zeg, kom je eten?” en ik ben hier blijven komen! Ik was Interieurverzorgster, heb op FORD-motors en bij BUCHMANN-brillen gewerkt. Vroeger deed ik aan wandelen +/- 25km en paardrijden. Nu lezen, breien, rummikub, kruiswoordraadsels invullen, en m’n katten verzorgen! Ik heb me al héél goed geamuseerd met de bewoners in het dienstencentrum! We hebben hier een mooi wandelpark, maar te weinig parking. Ik ben blij dat het dienstencentrum er is! Anders zit ik thuis alleen te koekeloeren en het eten is aangenamer in gezelschap! En met mooi weer hebben we een goed terras.

Georges - Bewoner assistentiewoningen De Nobele Donk

Ik ben Georges, ben 82 jaar en woon hier nu 8 maanden en hiervoor in Ekeren. Ik was vroeger havenarbeider (dokwerker). Ik heb een dochter.
Mijn hobby was en is nu nog biljarten. Mijn flat is OK en de buren zijn ook OK! Het is goed om hier te wonen.