Een nieuwe lente, een nieuw buitenseizoen

17/01/2024 | Dienstencentrum De Nobele Donk

We snakken ernaar om onze longen te vullen met de prille lentelucht, om terug te bewegen en zo ons wintervet kwijt te spelen. Wij, OKRA, zetten die stap

De eerste priemende zonnestralen lokken ons bij het krieken van de lente naar buiten. Weg van de gezellige haard, de luie sofa met het warme knuffeldekentje. We snakken ernaar om onze longen te vullen met de prille lentelucht, om terug te bewegen en zo ons wintervet kwijt te spelen. Maar, het is zoals Tom Waes beweert: “De moeilijkste stap is de stap naar de voordeur.“

Wij, OKRA, zetten die stap. De lente is de perfecte tijd om je stalen ros van stal te halen en pikfijn in orde te brengen en op stap te gaan. Trappend langs Vlaamse wegen ontdekken we samen mooie en soms ongekende plekjes. Heel het jaar doorfietsen we op dinsdagmiddag. Maar, vanaf de lente tot de herfst bieden wij 12 dagfietstochten aan van ca. 50 km en 6 dagfietstochten van ca. 30 km. Vanaf 9 uur verkennen we de omgeving of vertrekken we met de fietsen op de fietskar naar verdere oorden. Vaste ingrediënten van de dagfietstochten zijn: de bananenstop, de democratische lunch en het afsluitdrankje of ijsje. Als klap op de vuurpijl fietsen we de eerste week van junimet Senioren Donk in Nederland en verblijven we in een gerieflijk hotel in Sluis. Frans geeft uitleg bij bezienswaardigheden, bij het boerenleven, bij het natuurbeheer en vertelt soms ook grapjes. Fietsen met OKRA is synoniem van een heel gezellige sportieve dag!

Ben je geen fietser? Maar, je wilt wel buiten iets doen. Haal dan de petanque ballen uit je strandzak en laat ze rollen over één van de drie petanque velden. Maandag- en vrijdagmiddag beschikken wij over de petanquevelden in De Nobele Donk. Op vrijdagmiddag kun je na het spel genieten van een verwarmend of verfrissend drankje of een verwenkoffie in ons Kletscafé. Heb je nog nooit petanque gespeeld? Geen probleem, we leren het je wel. Onze leden spelen zowel recreatief als competitief. Tony organiseert één maal per jaar een tornooi en een jeneverspel in De Nobele Donk. Daarnaast nemen onze spelers ook deel aan de petanque tornooien van het district en op andere plaatsen. Petanque spelen met OKRA is een leuke topactiviteit!

Kunnen fietsen en petanque spelen in een vrolijke sfeer je verleiden om je haard te doven, je dekentje op te plooien en je zetel aan de kant te schuiven?

Contacteer ons dan via mail claudine.voet@gmail.com of gsm 0478 520 923