Dienstencentrum / brasserie / Zorg

21/03/2024 | Dienstencentrum Cadix

Tijdens de bewonersvergadering van 11 maart jl. hebben we u verteld dat de werking van het dienstencentrum Cadix een vernieuwende werking is en daarom wat afwijkt van de klassieke dienstencentra.

  • Assistentiewoningen
  • Thuisdiensten

Tijdens de bewonersvergadering van 11 maart jl. hebben we u verteld dat de werking van het dienstencentrum Cadix een vernieuwende werking is en daarom wat afwijkt van de klassieke dienstencentra. Vanzelfsprekend blijven wij alle diensten aanbieden die in het decreet staan genoemd, we doen dat echter op een iets andere manier.

Het dienstencentrum, de brasserie zoals die in Cadix noemt, biedt activiteiten aan. Dat kunnen activiteiten zijn van informatieve, recreatieve en vormende aard. Met name de recreatieve activiteiten zullen door de brasserie worden georganiseerd en de informatieve en vormende eerder door de zorg.

De activiteiten zijn specifiek bedoeld om de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de deelnemers te versterken. Daar zorgen we graag voor, brasserie en zorg samen!

U kunt bij Veerle terecht met vragen over thuiszorg en u kunt bij Peter terecht voor allerlei hobbyactiviteiten zoals yoga- of knutselsessies. Ook kunt u lessen volgen op diverse terreinen….

Daarnaast biedt Cadix als lokaal dienstencentrum ook hulp aan bij activiteiten uit het dagelijkse leven. Op die manier wil het centrum u helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. U kunt er naar de kapper gaan, voetverzorging krijgen en andere hygiënische zorgen, u kunt er warm eten, hulp krijgen bij het boodschappen doen, buurthulp en vervoer krijgen, een personenalarmtoestel aanvragen, … Voor de kapper, de was, de pedicure, de schoonheidsspecialiste en het warme eten kunt u weer terecht bij de brasserie en bij Peter. Voor de hulp bij boodschappen doen, vervoer, personenalarm kunt u terecht bij Veerle van de zorg.

Zorg

Voor al uw vragen rond de woning en vragen rond zorg kunt u steeds terecht bij Veerle Vinck, woonassistent.

Veerle is op maandag van 9 tot 13 uur en op woensdag van 13 tot 17 uur in Cadix aanwezig. U vindt haar in het bureautje in de brasserie.

Op andere momenten (maandagnamiddag, woensdagvoormiddag, donderdag en vrijdag) kunt u telefonisch contact met haar opnemen via 04 85 37 02 01 of via mail veerle.vinck@zorgbedrijf.be

De buurtzorgmanager, Esther van der Wiel, is bereikbaar via Veerle wanneer dat nodig mocht zijn. Zij is aanwezig op de bewonersvergaderingen en passeert met regelmaat in Cadix.

 

Bewonersraad

De volgende bewonersraad voor GAW Cadix is voorzien op maandag 10 juni om 10 uur in de mezzanine.

Uw agendapunten kunt u voor maandag 3 juni 9 uur inleveren bij Veerle. Op deze manier kunnen we uw vragen voorbereiden zodat we op de bewonersraad zelf zo goed mogelijk kunnen antwoorden.

De agenda voor de bewonersraad mag u op dinsdag 4 juni tegemoet zien.