Is de koopformule interessant voor u?

Met een woonrechtcertificaat belegt u, net als bij een obligatie, een kapitaal. Dat eigen kapitaal krijgt u 100% terugbetaald na afloop van de cerfiticaatstermijn. Het verschil met een obligatie zit in de jaarlijkse interesten of coupons. Bij een obligatie krijgt u elk jaar uw rente in geld. Bij wat wij u voorstellen, wordt uw rente gedurende de looptijd van uw woonrechtcertificaat elk jaar, omgezet in 'het recht om in uw eigen serviceflat te wonen' en betaalt u dus geen huur meer. Vandaar de naam 'woonrechtcertificaat'. U kunt een woonrechtcertificaat aankopen als bewoner, maar ook uw (stief)kinderen, (stief)broers of (stief)zussen kunnen dat voor u doen.

De pluspunten van deze formule

1 U bent ‘eigenaar’ zonder de nadelen ervan

U betaalt geen huurgelden, geen notariskosten, geen registratiekosten, geen onroerende voorheffing (‘kadastraal inkomen’) en geen btw op nieuwbouw (21%). U moet wel roerende voorheffing* betalen, omdat het om een belegging gaat. U hoeft zich geen zorgen te maken over herstellings- en onderhoudswerken aan het gebouw: Zorgbedrijf Antwerpen regelt en betaalt die. Uiteraard moet u de serviceflat onderhouden ‘als een goede huisvader’.

* Enkel op de waarde van de wooncomponent wordt roerende voorheffing gerekend, waarvan het percentage van 30% is vastgelegd door de regering. Zorgbedrijf Antwerpen is niet verantwoordelijk voor veranderingen in dit tarief als gevolg van regeringsbeslissingen

2 U doet een interessante belegging

U woont in uw eigen woning dankzij de rente op uw kapitaal*. Bij een overstap naar een woonzorgcentrum, bij overlijden of bij het einde van de looptijd, krijgt u uw kapitaal voor de volle 100% terug. Het woonrechtcertificaat biedt u dus de mogelijkheid tot interessante successieplanning.

* De berekening van het rendement vindt u in de kennismakingsbrochure onderaan deze pagina.

3 U zit jarenlang gerust

U woont ‘gratis’: u woont in uw eigen woning dankzij de rente op uw kapitaal. U verliest geen geld aan een maandelijkse huurprijs. En u hebt voorrangsrecht op ons ruim aanbod aan andere diensten (dienstencentrum, huishoudhulp, poetshulp, thuisverpleging). Die extra’s moet u wel apart betalen.

Wilt u hier graag meer over weten?
Kom naar een informatiesessie van assistentiewoningen in uw buurt.

Lees er meer over in onze brochure