Op vraag van de klant

Zorgbedrijf Antwerpen draagt keuzevrijheid van de klant hoog in het vaandel: wat wil de klant, waar heeft de klant nood aan en hoe wil hij of zij dat graag. Dat geldt voor diensten, maar ook voor het productenaanbod in de dienstencentra, woonzorgcentra en winkel De Schakel. Daarnaast geeft Zorgbedrijf Antwerpen de klant graag een stem bij de keuze voor bepaalde producten: onlangs was er een wijnproeverij voor de wijnen op de kaart, klanten stemmen mee online voor het menu of doen hun zeg in een menuraad…

Het is ook op vraag van klanten dat Zorgbedrijf Antwerpen nu een assortiment ‘dranken van het huis’ lanceert in de dienstencentra en woonzorgcentra. Dat geeft de klant iedere dag opnieuw de keuzevrijheid om te kiezen uit het goedkopere huisproductengamma met dranken of uit de bestaande menukaart met bekende drankenmerken – zowel voor niet-alcoholische en alcoholische dranken.

Assortiment ‘dranken van het huis’

Het huisproductengamma van Zorgbedrijf Antwerpen bestaat uit de meest geserveerde dranken in de dienstencentra en woonzorgcentra. Het gaat om koffie, thee, water, bier en wijn van het huis die vanaf vrijdag 15 november te verkrijgen zijn:

 • Koffie van het huis
  Koffie uit de grote percolator aan 1 euro
 • Thee van het huis
  Standaard zwarte thee aan 1 euro
 • Water van het huis
  Spuit- of plat water in een glas uit een grote fles aan 0,50 euro
 • Huiswijn
  Glas witte, rode of rosé huiswijn aan 2,10 euro
 • Pils Het Schakeltje
  Pintje van de tap aan 1 euro

Pils van Zorgbedrijf Antwerpen

Het bier van het huis is een ‘specialeke’ in het huisproductengamma van Zorgbedrijf Antwerpen. Het Schakeltje wordt op vraag van Zorgbedrijf Antwerpen gebrouwen door brouwerij Duvel-Moortgat en kreeg een eigen look en een eigen glas.

Voorlopig is het pintje te verkrijgen in 5 dienstencentra: dienstencentrum Victor De Bruyne (Hoboken), dienstencentrum Santiago (Antwerpen-Luchtbal), dienstencentrum Linkeroever (Antwerpen-Linkeroever), dienstencentrum Hof Ter Beke (2018 Antwerpen) en dienstencentrum De Oever (2000 Antwerpen).

Na drie maanden volgt een evaluatie. Als Het Schakeltje in de smaak valt, zal Zorgbedrijf Antwerpen het volgend jaar aanbieden in alle dienstencentra en woonzorgcentra als huisbier.

Meer over Het Schakeltje

Wijnen gekozen door u

Het waren de klanten van Zorgbedrijf Antwerpen zelf die begin oktober op een wijnproeverij het vernieuwde wijnassortiment hebben gekozen. Vanaf vrijdag 15 november staan er 10 wijnen op de kaart in de dienstencentra en woonzorgcentra:

 • 3 huiswijnen (wit-rosé-rood) aan 2,10 euro per glas
 • 3 genieterswijnen (wit-rosé-rood) aan 3,20 euro per glas
 • 2 feestwijnen (wit-rood) aan 4,30 euro per glas
 • bubbels aan 3,20 en 4,30 euro per glas

Alle wijnen zijn zowel per glas als per fles te verkrijgen.

Naar aanleiding van de lancering van het vernieuwde wijnaanbod trakteert Zorgbedrijf Antwerpen op vrijdag 15 november alle klanten op een glaasje wijn bij de maaltijd.

Meer over ons wijnaanbod

Lekker eten zonder te reserveren

Momenteel moeten klanten in de dienstencentra hun maaltijd uiterlijk een dag vooraf voor 12 uur reserveren. Vanaf 25 november serveren alle dienstencentra ook à la carte maaltijden. Het gaat om een kaart met 4 populaire hoofdschotels waaruit klanten kunnen kiezen: een panini met slaatje, stoofvlees, vol-au-vent of witloof in de oven.

Ook hiermee vergroot Zorgbedrijf Antwerpen de keuzevrijheid voor de klanten. Ze kunnen voortaan in alle dienstencentra voor 6,50 euro kiezen uit een vooraf te reserveren dagmenu met soep, hoofdgerecht en dessert of ter plaatse hun keuze maken uit de à la carte kaart. Een à la carte maaltijd kost 6,50 euro en is de hele dag verkrijgbaar.

Bekijk ook ons midddagmenu