Vernieuwing woonzorgcentrum Monnikenhof in Berendrecht

12/10/2017 | Woonzorgcentrum Monnikenhof

We vernieuwen woonzorgcentrum Monnikenhof tot een vernieuwd woonzorgcentrum, een dagverzorgingscentrum en zorgflats. In een latere fase volgen ook serviceflats.

Om in de toekomst nog meer mensen te kunnen helpen, zijn we gestart met een grondige vernieuwing van woonzorgcentrum Monnikenhof. Het bestaande woonzorgcentrum van 81 woongelegenheden wordt gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouw op de bestaande site. De uitbreiding zal geen afbraak doen aan de uitstraling van het bestaande gebouw en op een fraaie manier worden geïntegreerd op de site.

Woonzorgcentrum voor 114 bewoners

In het vernieuwde woonzorgcentrum zullen 114 bewoners terechtkunnen in comfortabele eenpersoonskamers. Het gebouw omvat ook enkele zorgflats, waar koppels kunnen blijven samenwonen als een van de partners zorgbehoevend is, en een dagverzorgingscentrum, waar senioren overdag welkom zijn voor zorg en ondersteuning. En in de buurt van dienstencentrum Molengeest hebben we 37 serviceflats aangekocht die nog gebouwd zullen worden in het kader van het project Durabrik.

Ook zorgflats, dagverzorgingscentrum en later serviceflats

Sinds oktober 2018 is de nieuwbouw wind- en waterdicht. Momenteel wordt de nieuwbouw verder afgewerkt en start de renovatie van het bestaand woonzorgcentrum en de bouw van het dagverzorgingscentrum. De volledige (nieuw)bouw met woonzorgcentrum, zorgflats en dagverzorgingscentrum zal in zomer 2020 klaar zijn. 

Bekijk de presentatie van ons laatste buurtoverleg