Bezoek in woonzorgcentrum Monnikenhof wordt opgeschort

25/01/2021 | Woonzorgcentrum Monnikenhof

In lagere scholen in Berendrecht en Zandvliet zijn besmettingen met Covid-19 Britse variant vastgesteld. Hierdoor moeten veel medewerkers in quarantaine wat gevolgen heeft voor de werking.

In een aantal lagere scholen in Berendrecht en Zandvliet zijn bij een aantal leerlingen een besmetting met Covid-19 Britse variant vastgesteld. De scholen zijn ondertussen dicht en alle leerlingen zijn in quarantaine. Een aanzienlijk aantal van onze medewerkers heeft kinderen op de betreffende school. Ook zij zijn momenteel in quarantaine. Door afwezigheid van deze medewerkers dienen we onze dienstplanning te herschikken, wat tijd vergt.

De aanwezigheid van deze gevaarlijke variant van het virus in Berendrecht en Zandvliet baart ons grote zorgen. We willen onze bewoners absoluut vrijwaren. De timing is dan ook zorgwekkend, momenteel bevinden we ons met Monnikenhof tussen de 2 vaccinatiemomenten. Daarom heeft Zorgbedrijf Antwerpen beslist extra voorzorgen te nemen en het bezoek aan woonzorgcentrum Monnikenhof tijdelijk op te schorten.

We overleggen met de Eerste Lijnszorg en de lokale crisiscel over verdere acties.

We danken iedereen voor het begrip in deze moeilijke omstandigheden.