Kom naar de feestweek van Boelaer

08/08/2022 | Alle dienstencentra , Alle woonzorgcentra, Assistentiewoningen Boelaer (Gitschotelhof)

Dienstencentrum Boelaer opende een jaar geleden de deuren. Ook de bouwwerkzaamheden rond woonzorgcentrum Gitschotelhof zijn klaar. Kom naar de feestweek, van maandag 19 tot zaterdag 24 september!

Vanaf 19 tot en met 24 september '22 viert Boelaer een hele week feest met bewoners, klanten, buren, vrienden en familie … Iedereen welkom voor alle activiteiten, lekker eten en optredens. Soms moet u op voorhand reserveren, want beperkte plaatsen. Hier vindt u alle details!

Maandag 19 september

14 uur - 'Jowanneke prult'

Johan Petit gaat al strunkelend door het leven en daar puurt hij zijn verhalen uit. Die zijn vaak komisch, soms ontroerend, maar altijd vanuit het hart.  Petit brengt theater zoals goede stand-upcomedy zou moeten zijn, met af en toe een lach en een traan.  Petit is al bijna twintig jaar een vaste waarde in het theatercircuit. En hij woont al zijn hele leven in Borgerhout. Hij werd geboren in het Erasmusziekenhuis en groeide op in de Zegepraalstraat. “In mijn herinnering was er altijd wel ergens een feestje. Altijd familie en vrienden op bezoek. Veel pintjes, veel gelach, veel lawaai, een kat en een vogel. Het was fijn bij ons thuis.” 

 

RESERVEER voor 16 september
Hoe? Bel, mail of kom naar dienstencentrum Boelaer
Prijs:  6 euro
Mét driegangenmenu 's middags: 14 euro*

Wat is er ook te beleven op maandag?

16 uur - Opening tentoonstelling

Het voorbije jaar werkten bewoners en bezoekers van het dienstencentrum Boelaer aan verrassende kunstwerken. Voor deze vernissage hoeft u niet te reserveren. Kom als eerste kijken, want deze kunstwerken worden ook geveild.

Dinsdag 20 september

10 uur - Workshop creatieve hoeden

Dinsdag is de fashion day en die begint met deze vrolijke workshop. U ontwerpt en versiert uw eigen hoed waarmee u zó naar de prestigieuze paardenrace zou kunnen. Uniek, kleurrijk en stijlvol! Laat uw fantasie helemaal vrij en show uw creatie 's namiddags tijdens het modedefilé. 

RESERVEER voor 16 september
Hoe? Bel, mail of kom naar dienstencentrum Boelaer
Prijs:  6 euro
Mét driegangenmenu 's middags: 14 euro*

Wat is er ook te beleven op dinsdag?

13.30 tot 17 uur - Modeshow en -markt

Benieuwd naar nieuwe items van bv. Donelli’s en Victoria juwelen? Wandel dan door de modemarkt op het binnenplein. En mis de modeshow om 14 uur niet. Klanten, bewoners en personeelsleden tonen als volleerde mannequins de nieuwste collecties op de catwalk. Reserveren hoeft u, kom gewoon langs.

Woensdag 21 september

14 uur - Café chantant

Woensdag zingen we uit volle borst! Frank Mortiers en Marc Raeymaekers nemen u mee op een reis door ons muzikale erfgoed, met oude en recente klassiekers. Ondertussen bestellen u en uw gezelschap een lekker drankje of hapje, om de stem te smeren.

RESERVEER voor 20 september
Hoe? Bel, mail of kom naar dienstencentrum Boelaer
Prijs:  4 euro
Mét driegangenmenu 's middags: 12 euro*

Donderdag 22 september

13.30 uur - Radio Minerva-dansnamiddag

Dj Danny Van Tichelen draait de meest dansbare plaatjes: rock-’n-roll, swing, jive, disco, wals, hucklebuck en lambada ... Gooi de beentjes los op de dansvloer van deze Radio Minerva-dansnamiddag!

RESERVEER voor 21 september
Hoe? Bel, mail of kom naar dienstencentrum Boelaer
Prijs:  8 euro
Mét driegangenmenu 's middags: 16 euro*

Vrijdag 23 september

17 uur - Buurtbarbecue

Kom met familie of vrienden genieten van een heerlijke barbecue. Zo maakt u kennis met alle mensen uit de buurt.

RESERVEER voor 19 september
Hoe? Bel, mail of kom naar dienstencentrum Boelaer
Prijs:  17 euro per persoon

Wat is er ook te beleven op vrijdag?

10 uur - Stoelyoga met Kristin - 3 euro per persoon

11 uur - Turnen met Staf - 0,5 euro per persoon

14 uur - Petanquetornooi met een pastis (4 euro per persoon) 

15 uur - veiling kunstwerken senioren ten voordele van VillaVip

Deze sport-en-spel-activiteiten, met uitzondering van de petanque zijn gratis en u hoeft niet te reserveren. Kom gewoon meedoen, in makkelijke kledij. Tip: blijf 's middags gezellig eten en geniet samen van een feestelijk driegangenmenu vanaf 8 euro.

Zaterdag 24 september

10 uur - Aperitiefconcert Waelrant beKOORt

Waelrant werd in de jaren zestig opgericht door Juul Vanderoost, een leerkracht in Borgerhout die zijn leerlingen aan het zingen zette. Juul woonde tot aan zijn overlijden in 2021 in woonzorgcentrum Gitschotelhof. Ondertussen telt Waelrant acht koren met in totaal 250 leden. Waelrant beKOORt  is een koor voor volwassenen van alle leeftijden, waar zangplezier centraal staat, en heeft een divers repertoire.

RESERVEER voor 22 september
Hoe? Bel, mail of kom naar dienstencentrum Boelaer
Prijs:  10 euro, inclusief glas cava
Mét driegangenmenu 's middags: 18 euro*

11 uur - Start van de Reuskensstoet

Samen met de bewoners van Gitschotelhof zingt het Waelrant-koor een speciaal verjaardagslied voor de Reuskens, want ze bestaan 310 jaar. De Reuskens treden ook op het terras. Om 11.30 uur vertrekt de Reuskensstoet van hier uit, dus wuif de Reuskens mee uit! (Reserveren hoeft niet, kom gewoon kijken.) En bewonder daarna tijdens de optocht langs de straten en pleinen van Borgerhout de andere reuzen en praalwagens van lokale organisaties.

 

 

Om 14 uur kan u het officiële moment bijwonen, waarop de afgewerkte Boelaer-site wordt ingehuldigd door de directeur en de voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen en afgevaardigden van het district en de Stad Antwerpen. Daarna volgt een receptie vanaf 15 uur. U hoeft niet te reserveren, kom gewoon langs.

 

16.00 uur - De Ratpak

De Ratpak brengt ons terug naar de fifties en sixties, de tijd waarin de orginele ‘The Rat Pack’ van Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr de podia van Las Vegas onveilig maakten. Ook de Ratpak van Jan Van Looveren en Dirk Cassiers staat garant voor een entertainend optreden ‘sans gêne’. Van de crooners zoals Fly me to the moon, I’ve got you under my skin, The lady is a tramp, I get a kick out of a you tot hedendaagse popsongs zoals Wonderwall, Whole lotta Rosie en I’m still standing in de jazz- en bigband-arrangementen van weleer.

Reserveren hoeft niet, noteer gewoon in uw agenda en kom genieten van het gratis optreden.

Met dank aan de feestelijke ondersteuning van District Borgerhout

19 uur - Zorgbedrijf-band

Het slotevent gaat verder met een nu al onvergetelijk optreden van de Zorgbedrijf-band. Medewerkers van Zorgbedrijf Antwerpern spelen ten dans met bekende covers.

Reserveren hoeft niet, noteer gewoon in uw agenda en kom genieten van het gratis optreden.

20 uur - Fuif met Discobaar A Moeder

Discobaar A Moeder begon als een cafégrap van twee bevriende vinylfreaks, maar ondertussen is het dj-duo een legendarisch Antwerps fenomeen. Hun platenbakken vol 45-toerenplaatjes praten ze geestig aan elkaar. Ze spelen liever wat het publiek wil dan wat toevallig in de hitparade staat. Als geen ander krijgen ze iedereen aan 't dansen en doen ze alle heupen shaken.

Reserveren hoeft niet, noteer gewoon in uw agenda en kom genieten van het gratis optreden. Geschat einduur = 22 uur

Wat is er ook te beleven op zaterdag?

  • Infomarkt van sociale organisaties, met stand van Zorgbedrijf Antwerpen
  • Rondleidingen in het woonzorgcentrum, dienstencentrum en assistentiewoningen 
  • Kinderanimatie door het Huis van het Kind, De Kleine Vos en Gekkoo: springkasteel, buttons, gezelschapsspelletjes, speelgoed voor de allerkleinsten ...

Waar moet u zijn in de feestweek van 19 tot 24 september?

Dienstencentrum Boelaer (bij de assistentiewoningen en woonzorgcentrum Gitschotelhof)

Lodewijk Van Berckenlaan 361G 01 in Borgerhout

Zo vindt of contacteert u het dienstencentrum, bv. voor reservaties of info

Eet u 's middags mee?

Elke middag serveren we een feestelijk driegangenmenu. (*8 euro voor Antwerpse senioren, anders 11,70 euro.) Combineer lekker en gezellig eten met een activiteit tijdens de feestweek!
Zo reserveert u op tijd