Eén knuffelcontact welkom per bewoner

31/10/2020 | Alle woonzorgcentra

Naar aanleiding van de beslissingen van het overlegcomité op 30 oktober is in het woonzorgcentrum per bewoner éénzelfde knuffelcontact welkom als bezoeker.

Eénzelfde bezoeker per bewoner

Vanaf maandag 2 november is in de woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen per bewoner slechts één dezelfde bezoeker toegelaten als knuffelcontact. Voor een vlotte bezoekregeling vragen we dat er per bewoner de naam van de unieke bezoeker vooraf wordt doorgegeven. Zorgbedrijf Antwerpen volgt daarmee de nieuwe overheidsrichtlijnen.

We raden bezoekers ten stelligste aan altijd een mondneusmasker, ook op de kamer van de bewoner. In de gemeenschappelijke delen van het woonzorgcentrum is een mondneusmasker verplicht.

Het woonzorgcentrum kan om operationele redenen beslissen om bezoek tijdelijk buiten de kamer en op afspraak te organiseren.

Geen bezoek aan kapper of pedicure

Niet-medische contactberoepen moeten hun activiteiten staken. Daardoor is ook in het woonzorgcentrum een bezoek aan de kapper of pedicure niet mogelijk, tenzij op medisch voorschrift.

Mogen bewoners het woonzorgcentrum verlaten?

Ja.

Zorgbedrijf Antwerpen beschouwt wie het woonzorgcentrum individueel verlaat als hoogrisicocontact. Dit betekent dat de bewoner uit voorzorg een week in isolatie moeten verblijven op hun kamer.

Hou rekening met de voorzorgsmaatregelen in het woonzorgcentrum

  • Kom niet op bezoek als u ziek bent, in isolatie/quarantaine bent, symptomen heeft die kunnen wijzen op covid-19 of als u gecontacteerd bent door contacttracing Vlaanderen.   
  • Elke bezoeker moet zich registreren en de verklaring op eer ondertekenen en handen ontsmetten.
  • Draag altijd een mondneusmaker
  • Hou voldoende afstand.
  • Hoest of nies in uw elleboog.