Nieuw woonzorgcentrum in Deurne-Eksterlaer tegen 2022

14/09/2018 | Woonzorgcentrum De Tol, Woonzorgcentrum Europasquare, Woonzorgcentrum De Pelikaan

Zorgbedrijf Antwerpen breidt zijn aanbod in Deurne uit met een nieuw woonzorgcentrum in Eksterlaer, aan de Vuurwerkstraat.

Bouwbedrijf Vooruitzicht bouwt het nieuwe woonzorgcentrum voor 126 bewoners. Tegen 2021 zullen de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in de nieuwe kamers. Er komen ook 2 serviceflats.

Zorgbedrijf Antwerpen en Vooruitzicht hebben hierover een akkoord bereikt. Zorgbedrijf Antwerpen was in de wijk al langer op zoek naar mogelijkheden om een nieuw woonzorgcentrum te bouwen en Vooruitzicht heeft een bouwvergunning voor zo’n project daar. Zorgbedrijf Antwerpen koopt nu al het woonzorgcentrum van Vooruitzicht, dat wel nog zal instaan voor de bouw.

Deurne-Zuid was voor Zorgbedrijf Antwerpen een prioritaire zone in het Zorgstrategisch Plan dat aangeeft in welke wijken er nood is aan extra dienstencentra, serviceflats of woonzorgcentra. Ook Vooruitzicht opteerde voor de bouw van een woonzorgcentrum in deze nieuwe buurt en vond in Zorgbedrijf Antwerpen een geschikte partner.