Ontploffing in woonzorgcentrum Bloemenveld: geen gewonden

20/11/2018 | Woonzorgcentrum Bloemenveld

Dinsdagavond was er een ontploffing in het kapsalon van woonzorgcentrum Bloemenveld. Er waren gelukkig geen gewonden en alle bewoners kunnen in het woonzorgcentrum blijven.

Rond halfzeven dinsdagavond was er een ontploffing in het kapsalon van woonzorgcentrum Bloemenveld aan de Klaproosstraat in Wilrijk. Daardoor ontstond er brand in het kapsalon en werd de gevel van het gebouw beschadigd. 

Er vielen geen gewonden. De hulpdiensten kwamen wel in grote getale ter plaatse en enkele straten werden een tijdlang afgesloten. Er is structurele schade aan een deel van het gebouw, maar de bewoners moesten niet geëvacueerd worden en iedereen blijft in het woonzorgcentrum. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

De familieleden van alle bewoners zijn dinsdag opgebeld om hen op de hoogte te brengen. Woensdag om 10 uur geven we in het woonzorgcentrum uitleg over de stand van zaken aan de bewoners.

Alle bewoners kunnen in elk geval in woonzorgcentrum Bloemenveld blijven. Het kapsalon zal wel nog een tijd gesloten blijven, maar het woonzorgcentrum zorgt voor een tijdelijk kapsalon elders in het gebouw.

Als u vragen heeft hierover kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum op 03 820 08 08.