Hartverwarmende opening vernieuwd Bilzenhof

14/02/2019 | Woonzorgcentrum Bilzenhof

Op Valentijnsdag huldigde Zorgbedrijf Antwerpen het vernieuwde woonzorgcentrum Bilzenhof in Antwerpen in met een hartverwarmend feestprogramma en buurtfeest.

Bilzenhof is een woonzorgcentrum voor 95 bewoners, met ook afdelingen voor bewoners met dementie of een psychiatrische problematiek. Het woonzorgcentrum speelt eveneens een belangrijke rol in de buurt, met onder meer buurtrestaurant De 7 Schaken van MetSense waar iedereen voordelig kan komen eten en gezamenlijke activiteiten met buurtverenigingen, scholen, het district...

Het woonzorgcentrum kreeg het voorbije jaar een vernieuwd onthaal, kapsalon, kine- en fysioruimte, vernieuwde leef- en animatieruimtes, een volledig nieuwe grootkeuken met glas waardoor de bewoners hun eten kunnen zien bereiden… Ook alle kamers van de bewoners en de afdelingen zijn vernieuwd. De renovatie gebeurde terwijl de bewoners enkele dagen naar een andere kamer/afdeling verhuisden om zo weinig mogelijk hinder te ondervinden van de werken.

Zorgbedrijf Antwerpen huldigde het vernieuwde woonzorgcentrum Bilzenhof in met een feestelijk programma met rondleidingen, kinderanimatie, een live-uitzending Radio Minerva, een buurtinfomarkt, optredens… De bewoners van Bilzenhof en de kleuters van de school De Bijtjes uit de buurt hebben het woonzorgcentrum voor deze Valentijns- en feestdag letterlijk hartelijk versierd.