Winnend dessert 'Heel Zorgbedrijf Snoept' op het menu

12/03/2019 | Dienstencentrum Valaar

Op vrijdag 15 maart serveren we in alle diensten- en woonzorgcentra het winnende dessert van onze wedstrijd 'Heel Zorgbedrijf Snoept'. Geniet mee van de heerlijke creatie van dienstencentrum Valaar.

Na het grote succes van ‘Héél Zorgbedrijf Bakt!’ in 2016 en 'Héél Zorgbedrijf Kookt!' namen teams uit onze diensten- en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen het dit keer tegen elkaar op in ‘Héél Zorgbedrijf Snoept!'. In 4 rondes bereidden ze telkens een lekkernij met een ander thema: fruitige desserts, gezonde lekkernijen, gebak uit de oven (cake & muffins) en romige desserts (pudding, bavarois & panna cotta).

De jury riep twee teams uit tot ‘Meestersnoeper van Zorgbedrijf Antwerpen’: dienstencentrum Valaar en woonzorgcentrum 't Zand mochten de trofee mee naar huis nemen. Nu serveren we hun winnend dessert aan alle klanten in onze dienstencentra en woonzorgcentra. Smakelijk!

Dienstencentrum Valaar viel in de prijzen met zijn Magnolia-dessert. Benieuwd naar het recept? Dat vindt u onderaan de pagina. Smakelijk! 

Ook woonzorgcentrum 't Zand werd uitgeroepen tot winnaar van 'Heel Zorgbedrijf Snoept', hun succesrecept (panna cotta met frambozensaus) serveren we op donderdag 4 april als dessert.

Recept: Magnolia-melkdessert (voor 8 personen)

Ingrediënten

  • 1 liter volle melk
  • 1glas suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 volle eetlepels bloem
  • 45 gram maïzena
  • kokospoeder (indien gewenst)
  • 400 gram speculaas (maar kan ook een ander koekje zijn)
  • 20-tal aardbeien

Bereidingswijze

  • Zet de pan op een middelhoog vuur, meng 1 liter volle melk met de suiker, vanillesuiker, bloem en maïzena tot 1 vaste pudding (de pap oogt dik en er ontstaan bubbeltjes), indien gewenst de kokospoeder toevoegen aan de pudding
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen (af en toe goed doorroeren)
  • Snij de aardbeien in plakjes of blokjes en zet deze aan de kant
  • Hak de koekjes fijn (bijvoorbeeld in een keukenrobot of met een vijzel)
  • Doe een laagje van de koekjes in een dessertglas
  • Maak dan een laagje met de aardbeiblokjes
  • Werk zo laagje per laagje afwisselend het dessert af
  • Zet dit alles ongeveer 4 uur in de koelkast.
  • Werk af met de overgebleven koekjeskruimels en fruit naar eigen smaak.