Voorlezen brengt senioren en peuters samen

20/11/2017 | Dienstencentrum Groen Zuid

Ter gelegenheid van de Voorleesweek lazen de senioren van dienstencentrum en serviceflats Groen Zuid voor aan de peuters van kinderdagverblijf Patrasche, de buren van het dienstencentrum.

Tijdens de Voorleesweek lazen de bewoners van de serviceflats en de klanten van dienstencentrum Groen Zuid voor aan de kinderen van kinderdagverblijf Patrasche, dat zich naast het dienstencentrum bevindt. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, is samen plezier beleven.

Voorleesoma's lazen in kinderdagverblijf Patrasche voor aan de kleinsten. De andere peuters waren welkom in dienstencentrum Groen Zuid en in twee serviceflats, waar ook telkens senioren voorlazen. Ondertussen kregen de andere bewoners van de flats en klanten van het dienstencentrum een rondleiding in het kinderdagverblijf. Zo wisselen de generaties voor één dag van locatie.

De voorleesdag op maandag 20 november was de eerste activiteit in het kader van de intergenerationele samenwerking die dienstencentrum Groen Zuid en kinderdagverblijf Patrasche hebben opgestart. Zo maakt de Sint op 6 december in het dienstencentrum zijn opwachting voor peuters en senioren en staat er een familiedag met kinderfilm op het programma. Ook op de buitenspeeldag van 18 april 2018 is al een gezamenlijke wandeling gepland.