Uw levensverhaal, een boek dat leest als een roman

18/05/2018

Iedereen heeft een verhaal dat interessant genoeg is om er een boek over te schrijven. Anita Merckx vertelt over dat van haar in een radio-interview: "Het is vooral voor mijn kinderen".

Familiegeschiedenis te boek gesteld

Anita Merckx is familie van. Niet van de wielrenner met de bekende naam, maar wel van Nicolaas Rockox, Antwerps burgemeester in de tijd van Rubens. Ze vertelt er graag over en nu deed ze haar verhaal ook in 'Het boek van mijn leven' dat ze liet optekenen door Zorgbedrijf Antwerpen. Zo wil ze haar familie wat meer inzicht bieden in haar leven en verleden. Radio 1 interviewde haar voor het radioprogramma Nieuwe Feiten. Het werd een boeiend relaas en mooie radio met oog voor het verleden, het heden en haar grote passie voor muziek.

Beluister het interview met Anita Merckx

Een boek van uw leven?

Echte verhalen. Van échte mensen. Die verhalen lezen we het liefst. En iedereen heeft zo’n verhaal. Uw verhaal vertelt hoe u geworden bent wie u bent, wat uw kijk op het leven is en welke gebeurtenissen u gevormd hebben. Soms spannend, soms romantisch, soms droevig, soms ongelofelijk, en vaak heel gewoon. Maar altijd authentiek en daarom echt bijzonder: voor uzelf, voor uw familie of vrienden. Want u hebt ook de mensen rondom u, uw kinderen en (achter)kleinkinderen beïnvloed. Úw verhaal vertelt dus ook hún geschiedenis.

Lees meer over 'Het boek van mijn leven'