Winnend dessert 'Heel Zorgbedrijf Snoept' op het menu

26/03/2019 | Woonzorgcentrum 't Zand

Op donderdag 4 april serveren we in alle diensten- en woonzorgcentra het tweede winnende dessert van onze wedstrijd 'Heel Zorgbedrijf Snoept', volgens recept van woonzorgcentrum 't Zand.

Na het grote succes van ‘Héél Zorgbedrijf Bakt!’ in 2016 en 'Héél Zorgbedrijf Kookt!' namen teams uit onze diensten- en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen het dit keer tegen elkaar op in ‘Héél Zorgbedrijf Snoept!'. In 4 rondes bereidden ze telkens een lekkernij met een ander thema: fruitige desserts, gezonde lekkernijen, gebak uit de oven (cake & muffins) en romige desserts (pudding, bavarois & panna cotta).

De jury riep twee teams uit tot ‘Meestersnoeper van Zorgbedrijf Antwerpen’: dienstencentrum Valaar en woonzorgcentrum 't Zand mochten de trofee mee naar huis nemen. Nu serveren we hun winnend dessert aan alle klanten in onze dienstencentra en woonzorgcentra. De panna cotta met frambozensaus van woonzorgcentrum 't Zand staat op donderdag 4 april op het menu. Smakelijk! Zelf aan de slag? Hieronder vindt u het winnende recept.

Recept: Panna Cotta met frambozensap (voor 2 stuks)

Ingrediënten

  • 500 ml volle room
  • 150 gr frambozen
  • 60 gr poedersuiker
  • 1 vanillepeul
  • beetje citroensap
  • ongeveer 20 ml Brandy
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 gram agar agar

Bereidingswijze

  • Pureer de frambozen met de helft van de suiker in een blender, haal ze even door de zeef om de pitjes te verwijderen.
  • Verdeel de coulis over 2 glazen en zet even opzij.
  • Meng de agar agar in ongeveer 100 ml van de room en zet even opzij.
  • Doe de rest van de  room in een brede ondiepe pan, voeg de vanillepeul en citroensap toe en breng langzaam aan de kook. Goed roeren.
  • Laat ongeveer 10 minuten pruttelen, voeg de room met de agar agar en de rest van de suiker toe en laat nog even ongeveer 2 minuutjes doorkoken.
  • Laat even afkoelen, haal de peul eruit, knip de puntjes eraf en knijp de inhoud in de room.
  • Roer dan zachtjes de Brandy erdoor.
  • Schenk de room over het frambozensap in de glazen en laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Smakelijk!

Ook dienstencentrum Valaar viel in de prijzen met zijn Magnolia-dessert. Benieuwd naar hun recept?