Thuisdiensten blijven operationeel

16/11/2020 | Zorgbedrijf Antwerpen

Klanten van onze thuisdiensten kunnen gerust zijn. Onze thuisdiensten blijven operationeel. Hierbij nemen we steeds de nodige voorzorgsmaatregelen om de hulpbeurt veilig te laten verlopen.

We staan voor u klaar

Onze thuisdiensten blijven operationeel. Hierbij nemen we volgende maatrelegen in acht.

● Onze medewerker draagt altijd een chirurgisch mondmasker bij u thuis.
● We verwachten van u dat u ook een chirurgisch mondmasker draagt, wanneer u in dezelfde kamer bent als onze medewerker. U zorgt zelf voor een eigen chirurgisch mondmasker. Zo beschermen we elkaar.  
● Ook als u ziek bent, blijven we u ondersteunen.
● U kunt nu ook bij ons terecht voor afhaalmaaltijden en maaltijden aan huis.
● Heeft u andere hulp nodig? De was ophalen en proper terugbrengen? Boodschappen doen? ... Laat het ons weten. We zetten ons graag extra voor u in: bel ons op 03 431 31 31.

 

We volgen de overheidsrichtlijnen op de voet* en passen indien nodig onze maatregelen onmiddellijk aan. Zo kunt u gerust zijn. Samen zorgen we voor elkaar.

 • Moet u een chirurgisch mondmasker dragen? We verwachten van u dat u een chirurgisch mondmasker draagt wanneer u in dezelfde kamer bent als onze medewerker. U zorgt zelf voor een eigen chirurgisch mondmasker. Onze medewerker draagt altijd een chirurgisch mondmasker bij u thuis. 
 • U bent niet ziek. Uw thuishulp is niet ziek. Uw vertrouwde thuishulp komt gewoon langs op de vertrouwde dag.
 • U bent niet ziek, maar uw thuishulp is ziek. We doen onze uiterste best om u snel te helpen. Voor de klanten van de huishoudhulp-gezinszorg en de thuisverpleging is de noodzakelijke zorg gegarandeerd. In de poetshulp – waar het om minder noodzakelijke zorg gaat – is het mogelijk dat u uitzonderlijk een keer niet geholpen wordt. 
 • U bent ziek, maar het gaat niet om corona/covid-19 virus. De thuishulp komt gewoon langs op de vertrouwde dag.
 • U bent ziek. Het gaat (vermoedelijk) om het corona/covid-19 virus. We blijven voor u zorgen. Laat het ons zo snel mogelijk weten, zodat we dit aan de
 • thuishulp kunnen laten weten en voorzorgmaatregelen treffen. Onze medewerker zal een masker en handschoenen dragen. Voor verzorgingsmomenten draagt de thuishulp ook een schort. Uiteraard kunt u met elkaar praten, maar we vragen u om in een afgesloten kamer te blijven en niet in direct contact te komen met onze medewerker.
 • U bent ongerust en wil liever niet dat uw thuishulp langskomt. Jammer. U hoeft zich geen zorgen te maken. Als we allemaal voorzichtig zijn, is er geen reden waarom we u niet zouden kunnen komen helpen. Zorgbedrijf Antwerpen stuurt uiteraard geen zieke medewerkers naar klanten. Als een medewerker positief heeft getest op covid-19 verwittigen wij trouwens onmiddellijk de klanten. Wil u toch liever niet dat uw thuishulp langskomt? Laat het ons tijdig weten. Voor poetshulp met dienstencheques moeten we u vragen dit uiterlijk 5 werkdagen vooraf door te geven. Als u om een covid-gerelateerde reden annuleert, kan dit tot 2 dagen vooraf. Voor gezinszorg moet u dit doorgeven vòòr 15 uur de dag voordien. Bel ons op 03 431 31 31. Als u te laat verwittigt of we staan voor een gesloten deur, zien we ons genoodzaakt uw hulp toch aan te rekenen. We zullen dit ook in deze moeilijke tijd doen, omdat we willen vermijden dat medewerkers voor een gesloten deur staan terwijl ze iemand anders zouden kunnen helpen.
 • Mag uw thuishulp boodschappen doen? Ja. Als een medewerker van onze huishoudhulp-gezinszorg langskomt, mag onze thuishulp sowieso boodschappen doen. De poetshulp die u met dienstencheques betaalt, mag nu ook kleine boodschappen doen (een brood halen, naar de apotheek…). Denk eraan dat sommige winkels uit voorzorg momenteel geen cash aanvaarden. U kan onze thuishulpmedewerker uw bankkaart meegeven als u dat wenst.
 • Misschien komt uw thuishulp een beetje vroeger of later. We gaan flexibel om met de uren van onze thuiszorgdiensten om spitsuren te vermijden op het openbaar vervoer, zodat medewerkers wat eerder kunnen starten of wat later stoppen als ze dit wensen. Als dat het geval is voor uw thuishulp, nemen we hierover contact met u op om dit te bespreken.
 • Wilt u een maaltijd bestellen? We leveren maaltijden aan huis of u kunt een maaltijd afhalen in het dienstencentrum in uw buurt. Een middagmaal met soep, hoofdgerecht en dessert (zonder drank) kost 7 euro voor Antwerpse senioren en 10,40 euro voor andere klanten. Voor thuislevering betaalt u 2 euro extra. Reserveer uw maaltijd ten laatste de dag voordien voor 12 uur. U kunt bellen of e-mailen naar het dienstencentrum in uw buurt of onze klantendienst bellen op 03 431 31 31. Het menu en meer info vindt u op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/menu
 • Heeft u extra hulp nodig? Boodschappen, koken, de was doen, thuisverpleging, vervoer, u wassen of aankleden... We helpen u graag. Bel ons op 03 431 31 31 en we komen snel bij u langs. Als u meer zorg en ondersteuning nodig heeft, bekijken we graag wat we voor u kunnen doen. Als dat aangewezen is, kunt u (tijdelijk) in een van onze woonzorgcentra verblijven.
 • Wat kan u zelf doen?
  Was regelmatig uw handen.
  Hou afstand. Ga niet naar plaatsen waar veel mensen dicht bij elkaar zijn.
  Geef geen hand als u iemand begroet.
  Gebruik papieren zakdoeken en gooi ze onmiddellijk weg in een afsluitbare vuilnisbak.
  Hoest en nies in een papieren zakdoek of in uw elleboogplooi.
  Blijf thuis als u ziek bent.

Samen zorgen we voor elkaar!

Bedankt dat u op onze thuisdiensten vertrouwt.

* De regelgeving van dienstencheques, gezinszorg, dagverzorgingscentrum, horeca, dienstencentra, poetshulp, thuisverpleging, nachtzorg e.a. worden permanent opgevolgd door Zorgbedrijf Antwerpen. Indien de geldende regelgeving om welke reden niet toelaat u te helpen via de afgesproken dienst van Zorgbedrijf Antwerpen, zoekt Zorgbedrijf Antwerpen binnen de geldende richtlijnen van één van de andere diensten die het aanbiedt naar de best mogelijke oplossing voor de klant. We passen de regels toe zoals ze gelden op de dag van het leveren van de dienst of het ontvangen van de hulpvraag. De richtlijnen kunnen tijdelijk afwijken van de afspraken opgenomen in uw gebruikersovereenkomst. Zo kunnen termijnen om de hulp kosteloos af te melden ingekort zijn. U vindt de laatste richtlijnen hierover voor thuishulp met dienstencheques in een handige ‘vraag en antwoord’ op https://www.vlaanderen.be/een-dienstencheque-onderneming-opstarten-en-beheren/maatregelen-dienstenchequesector-tegen-de-verspreiding-van-het-coronavirus