Studenten vinden rustige plek om te studeren in dienstencentra en woonzorgcentra

Zorgbedrijf Antwerpen zet net als de voorbije jaren opnieuw de deuren open voor studenten tijdens de blok- en examenperiode. Op dit moment zijn er 23 dienstencentra en woonzorgcentra die studenten een rustige plek kunnen aanbieden. In totaal zijn er zowat 200 studieplekken beschikbaar. En als het tijd is voor een pauze zijn ze welkom in de cafetaria en om een praatje te slaan met de senioren.

In de dienstencentra gaat het meestal om studieplekken in vergaderzalen, bibliotheken, polyvalente zaaltjes… en die zijn doorgaans enkel op weekdagen open overdag. In de meeste woonzorgcentra zijn studenten daarentegen altijd welkom – zelfs dag en nacht als ze dat zouden willen. Ze kunnen er soms in een feestzaal of vergaderzaal studeren maar ook in een kapel of een paviljoen. Bij mooi weer zijn de studenten op sommige locaties ook welkom in de tuin van het dienstencentrum of woonzorgcentrum.

Alles om te kunnen studeren
In de dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen is alles voorhanden om makkelijk te kunnen studeren. Er is gratis wifi, er zijn stopcontacten en er zijn op alle locaties zeker senioren in de buurt die de studenten die dat willen, met plezier zullen be(groot)moederen. Zo zetten onze klanten en medewerkers mee hun schouders onder de blok.

Studeren op markante plekken
Studenten kunnen in Antwerpen trouwens niet alleen terecht in de dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen. Ook Study360 zorgt tijdens de blokperiodes voor fijne locaties op eveneens markante plekken. Er zijn doorgaans studieplekken met uitzicht over de stad en in imposante gebouwen in de binnenstad.

Altijd een studieplek in je buurt
Bij Zorgbedrijf Antwerpen vinden studenten altijd een studieplek in hun buurt. Uiteraard zijn de dienstencentra en woonzorgcentra in buurten met veel studenten de meest voor de hand liggende locaties, maar er zijn stille studieplekken in locaties in alle districten van de stad Antwerpen. Zo zijn studenten bijvoorbeeld ook welkom in Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk. De studieplekken zijn bovendien niet uitsluitend gebonden aan de blok- of examenperiodes.

Even bellen of mailen vooraf
Studenten die graag in een dienstencentrum of woonzorgcentrum komen studeren, nemen best vooraf persoonlijk contact op met het woonzorgcentrum/dienstencentrum in hun buurt. Ze kunnen even bellen, e-mailen of contact opnemen via de facebookpagina van het dienstencentrum/woonzorgcentrum. Het aanbod studieplekken kan bovendien al wel eens variëren van studieperiode tot studieperiode, bijvoorbeeld omdat er activiteiten zijn gepland in het dienstencentrum of woonzorgcentrum, omdat Zorgbedrijf Antwerpen een gebouw renoveert of omdat er een nieuwbouw dienstencentrum of woonzorgcentrum wordt gebouwd op dat moment.

Waar kunnen studenten komen studeren?

Antwerpen (2000)

 

Antwerpen (2018)

 

Antwerpen (2060)

 

Berchem

 

Borgerhout

 

Deurne

  • Dienstencentrum Silsburg: vergaderzaal voor 10 studenten, op weekdagen van 9 tot 17 uur
  • Dienstencentrum Rozenboom: veranda vlakbij de cafetaria, op weekdagen van 9 tot 17.30 uur
  • Dienstencentrum Kerkeveld: polyvalente zaal voor 5 studenten, op weekdagen van 8.30 tot 17.30 uur
  • Dienstencentrum Arena: Polyvalente ruimte voor 6 studenten, op maandag van 9 tot 17.30 uur; op dinsdag vanaf 11 tot 17.30 uur; op woensdag vanaf 12 tot 17.30 uur; op donderdag van 9 tot 14 uur en op vrijdag van 11 tot 17.30 uur
  • Woonzorgcentrum De Tol: vergaderzaal voor 6 studenten, dagelijks de hele dag vanaf 10 uur


Ekeren


Hoboken

 

Merksem

 

Wilrijk

Studenten die graag in een dienstencentrum of woonzorgcentrum komen studeren, nemen best vooraf persoonlijk contact op. Ze kunnen even bellen of e-mailen.