Rubber op glad ijs

05/01/2018 | Woonzorgcentrum De Gulden Lelie, Woonzorgcentrum Hof De Beuken, Woonzorgcentrum Sint Maria en De Vrije Vlinder Antwerpen, Woonzorgcentrum Sint Bartholomeus

Ook deze winter organiseerde Zorgbedrijf Antwerpen rolstoel-ijsschaatsen. Een 75-tal bewoners uit 7 woonzorgcentra trokken daarvoor naar de overdekte ijspiste op de Groenplaats.

De ijspiste ging speciaal voor de bewoners van de woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen en hun begeleiders een uurtje vroeger open dan normaal. De senioren werden begeleid door medewerkers, vrijwilligers en een aantal kinderen. Er waren ook hockysticks en goals voor extra schaatsplezier. Nadien aten de senioren samen of genoten ze van de sfeer op de kerstmarkt.

'Rubber op glad ijs' is al meer dan tien jaar een winterse traditie bij Zorgbedrijf Antwerpen. Bewoners van woonzorgcentra Sint Maria, Hof De Beuken, Melgeshof, Sint Bartholomeus, De Gulden Lelie, Sint Anna en Vinck-Heymans kwamen mee naar de ijspiste. Met de uitstap wil Zorgbedrijf Antwerpen de bewoners de kans geven actief te zijn en samen te sporten.

Bekijk de atv-reportage