Prinses Eléonore belt bewoners op

19/04/2020 | Woonzorgcentrum De Gulden Lelie

Prinses Eléonore belde zondagavond met bewoners in woonzorgcentrum De Gulden Lelie van Zorgbedrijf Antwerpen. Ze stak zo de senioren een hart onder de riem. “Een zeer leuk initiatief", klonk het.

Bij de koninklijke familie is iedereen begaan met woonzorgcentrumbewoners die momenteel geen bezoek kunnen ontvangen van hun familie. Sommige senioren hebben bovendien jammer genoeg geen familie (meer) om hen een hart onder de riem te steken of ze hebben weinig contact met familie of vrienden. Enkele van hen kregen zondagavond een onverwachte telefoontje: ze hadden prinses Eléonore, dochter van koning Filip en koningin Mathilde, aan de lijn. 

"Uniek", zei Marcel Seyen. "Ik heb ooit kennisgemaakt met koning Filip op handelsmissie in Marokko en nu krijg ik een telefoontje van prinses Eléonore. Ik heb nog weinig contact met mijn familie: het doet deugd om eens met iemand aan de telefoon te spreken."

Ook Francine Huybrechts (foto onderaan) vond het een zeer fijn initiatief. "En leuk om vast te stellen dat prinses Eléonore een 12-jarige dame is met hobby's, interesses en verwachtingen zoals alle kinderen van haar leeftijd", zei ze na afloop.

De bewoners genoten zichtbaar van de koninklijke aandacht, al was het soms ook wat onwennig: bellen met een smartphone en dan nog met een prinses... "Ik wist niet goed wat ik moest zeggen", zei Leen Weynmans na het telefoongesprek. "Ik vond het wel heel spannend." 

René Tuelinckx (foto boven) vatte het zo samen: "Zo leuk. Zij een prinses en ik een gewone burgerjongen!"