Praktische afspraken als u iets brengt of wilt videobellen

22/03/2020 | Woonzorgcentrum 't Zand, Woonzorgcentrum Bilzenhof, Woonzorgcentrum Bloemenveld, Woonzorgcentrum De Gulden Lelie

We vinden het geweldig dat jullie onze bewoners een hart onder de riem willen steken en met hen videobellen, iets brengen, naar hen informeren... We willen hierover graag enkele afspraken maken.

Hartelijk dank voor zoveel blijken van mee-leven met onze bewoners, en even zo veel met onze ‘helden in de zorg’. We vinden het geweldig dat jullie allemaal zo meeleven en ons allemaal een hart onder de riem steken.

Om praktische redenen zouden we u willen vragen om in de voormiddag zo veel mogelijk tijd vrij te laten voor de zorg voor onze bewoners. Onze medewerkers zijn dan extra druk in de weer voor uw familieleden. 

Daarom vragen we u vriendelijk om voor niet-dringende zaken contact op te nemen tussen 13.30 en 16.30 uur:

  • uw algemene vragen via het algemene nummer
  • telefonisch contact met uw familielid via het afdelingstelefoonnummer als bellen op de kamer niet mogelijk of moeilijk is;   
  • het ophalen en brengen van de was als u die zelf doet (als u dit wenst, kunnen we de was ook voor u doen)
  • het brengen van allerhande cadeautjes, versnaperingen, lectuur, brieven...

U kan uiteraard gerust zijn dat onze zorgmedewerkers altijd met u persoonlijk contact blijven opnemen als dat nodig is. Dat deden we voordien ook, en blijven we ook nu doen.

Uw applaus ’s avonds, uw blijken van steun, voor ons als team, gaan zeker niet onopgemerkt voorbij en geven ons een extra steun in de rug.  Dank daarvoor.