Plantjes en chocolade voor het goede doel

01/08/2018

De diensten- en woonzorgcentra ondersteunen graag het goede doel. Dat doen ze door plantjes te verkopen ten voordele van Kom op tegen Kanker en chocolade en koekjes ten voordele van de MS-liga.

Steun Kom op tegen Kanker met een plantje

Elk jaar krijgen bijna 40.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat betekent dat vroeg of laat iedereen met kanker te maken krijgt. Daarom organiseert Kom op tegen Kanker elke derde donderdag van oktober de Dag tegen Kanker.

Ook Zorgbedrijf Antwerpen neemt deel op donderdag 18 oktober: medewerkers en klanten kunnen dan een geel lintje dragen als symbool van solidariteit en vanaf 11 september worden er plantjes verkocht ten voordele van Kom op tegen Kanker. De opbrengst gaat naar steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Een azaleaplantje kost 7 euro en kan u vanaf 1 augustus reserveren in uw dienstencentrum.

Snoep voor het goede doel

Van 31 augustus tot 9 september is het MS-week. Thema van deze MS-week is ‘u helpt 7500 personen met MS’. De sensibilisering over multiple sclerose neemt toe. Er komt ook hoop voor jonge patiënten onder de 18 jaar en – zeer belangrijk – bij het aanleggen van registers en het inzamelen van data worden de personen met MS nauwer betrokken. Voor de ongeveer 12.000 personen met MS in ons land is vooruitgang inzake het onderzoek van wezenlijk belang en betekent het een aanmoediging in het dagelijks leven, al weten velen dat deze vooruitgang voor hen wat laat komt. Maar toch. De ziekte heeft een weerslag op de levenskwaliteit van de betrokkenen, hun familie en mantelzorgers. U kunt hen steunen door in oktober chocolade of koekjes te kopen in uw dienstencentrum of woonzorgcentrum.

De chocoladekoffer van Galler kost 10 euro of 6 euro voor de chocoladerepen met complimentjes, de ‘Melange traditionals’ van Jules De Strooper koekjes kost 6 euro. De verkoop start op 1 oktober en loopt tot 30 oktober.