Plantjes en chocolade voor het goede doel

01/08/2019

De diensten- en woonzorgcentra ondersteunen graag het goede doel. Dat doen ze door plantjes te verkopen ten voordele van Kom op tegen Kanker en chocolade en koekjes ten voordele van de MS-liga.

Steun Kom op tegen Kanker met een plantje

Elk jaar krijgen bijna 40.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat betekent dat vroeg of laat iedereen met kanker te maken krijgt. Daarom organiseert Kom op tegen Kanker elke derde donderdag van oktober de Dag tegen Kanker.

Ook Zorgbedrijf Antwerpen neemt deel op donderdag 17 oktober: medewerkers en klanten kunnen dan een geel lintje dragen als symbool van solidariteit en vanaf 10 september worden er plantjes verkocht ten voordele van Kom op tegen Kanker. De opbrengst gaat naar steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Een azaleaplantje kost 7 euro en kan u vanaf 1 augustus reserveren in uw dienstencentrum.

Vind een dienstencentrum in uw buurt

Snoep voor het goede doel

Van 29 augustus tot 8 september voert de MS-liga haar jaarlijkse campagneweek. Thema van deze week is ‘MyinvisibleMS’. Bij MS wordt de beschermende myelinelaag rond zenuwen in de hersenen en het ruggenmerg aangetast.

Afhankelijk van de plaats van de schade, treden verschillende symptomen op. Daarom wordt Multiple Sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.

Er zijn heel wat zichtbare symptomen zoals verstoring van evenwicht en coördinatie, geheugenstoornissen, beven, spierzwakte enz… Maar er zijn ook een aantal onzichtbare symptomen. Pijn, warmtegevoeligheid, zware vermoeidheid, problemen met het zicht. Men ziet de symptomen vaak niet, maar ze zijn voor personen met MS wel erg aanwezig. De MS-Campagne 2019 wil personen met MS meer middelen aanreiken om het gesprek aan te gaan met familie, vrienden, de school, de werkgever, de artsen en de man of vrouw in de straat. U kunt hen steunen door in oktober chocolade of koekjes te kopen in uw dienstencentrum of woonzorgcentrum.

De chocoladerepen met complimentjes van Galler kosten 6 euro; de geschenkkoffer met 18 mini chocolaatjes van Galler kost 10 euro. Daarnaast is er ook nog het assortiment van Jules Destrooper dat voor 6 euro te koop is. De verkoop start op 1 oktober en loopt tot 30 oktober.