Overdag goed omringd, ‘s avonds in uw eigen bed

28/03/2019 | Dagverzorgingscentrum Merksem, Dagverzorgingscentrum Deurne, Dagverzorgingscentrum Berchem, Dagverzorgingscentrum Berendrecht

Heeft u wat extra zorg nodig bij uw dagelijkse routine? Dan bent u welkom in een van onze dagverzorgingscentra. Huguette komt twee keer per week. Zij en haar man Roger zijn daarover zijn tevreden.

Heeft u wat extra zorg nodig bij uw dagelijkse routine? Dan bent u van harte welkom in een van onze dagverzorgingscentra. Huguette komt twee keer per week naar dagverzorgingscentrum Berchem en zij en haar man Roger zijn daarover zeer tevreden.

“Huguette komt sinds de opening twee dagen per week naar hier. Mijn vrouw was een van de eerste zorgkundigen in Antwerpen. Nu nog noemt iedereen haar mama Peet. Ze is nu 86 en heeft altijd gewerkt in woonzorgcentra en ook bijna dagelijks familieleden bezocht die in een rusthuis woonden”, vertelt Roger (76).

“We zijn 42 jaar getrouwd en ze is nog altijd mijn grote liefde. Het is met plezier dat ik elke dag voor haar zorg. Maar nu ze hier op maandag en donderdag goed gesoigneerd wordt, kan ik makkelijker het huishouden doen en al eens tijd nemen voor mezelf of wat uitrusten. Dat helpt me om de rest van de tijd dag en nacht voor haar klaar te staan. En voor Huguette is het ook leuk: ze komt onder de mensen en kan meedoen aan leuke activiteiten.”

Wat is een dagverzorgingscentrum?

U komt overdag naar ons, voor verzorging, gezelschap en een lekker middagmaal. ‘s Avonds slaapt u thuis in uw eigen bed. Als u dat wilt, brengen we u heen en weer. Zo kunt u uw batterijen weer opladen en krijgt uw omgeving even tijd vrij. Uiteraard beslist u zelf hoe vaak en wanneer u komt. Het dagverzorgingscentrum is elke werkdag open.

Wat mag u verwachten?

  • Praktische hulp, bijvoorbeeld bij het eten
  • Verpleegkundige zorg
  • Ondersteuning met kinesitherapie, ergotherapie, kapper*, pedicure*
  • Een lekker middagmaal met soep, hoofdgerecht en dessert
  • Afwisselende activiteiten

* Hiervoor betaalt u apart