Nieuwbouw aan Oever in Antwerpen-centrum

15/10/2018 | Dienstencentrum De Oever

Serviceflats De Koninck II aan Oever in het stadscentrum zijn aan vernieuwing toe. Om aan de terechte verwachtingen van senioren vandaag te kunnen voldoen, komt er een nieuwbouw op dezelfde locatie.

Buurman projectontwikkelaar Gands NV heeft van Zorgbedrijf Antwerpen mandaat gekregen om de gehele site “samen” te bekijken zodat het gehele project een grotere meerwaarde voor de buurt kan betekenen. Om rechtszekerheid te krijgen over de mogelijkheden op deze locatie is alvast een bouwvergunningsaanvraag ingediend.

We plannen een nieuwbouw met 37 serviceflats die de huidige en verouderde 47 studio’s en flats zullen vervangen. Alle serviceflats hebben een lichte leefruimte, een ingerichte keuken en berging, een badkamer met inloopdouche en 1 of 2 slaapkamers. De serviceflats zullen te huur en te koop zijn.

Er komt voorts een ondergrondse parking op het terrein. Ook dienstencentrum De Oever wordt grotendeels vernieuwd. Het dienstencentrum blijft wel open tijdens de werken.

Op die manier kunnen we op het vernieuwde terrein een gezellig pleintje aanleggen bij het dienstencentrum en ontstaat er een voetgangersverbinding tussen de twee parallelstraten. De serviceflats De Koninck I in de Korte Ridderstraat blijven behouden: deze flats zijn recenter dan de flats aan Oever.

Definitieve plannen zijn er op dit moment nog niet. Er is dan ook nog geen duidelijkheid over de timing van het bouwproject. De bewoners van de serviceflats en de buurtbewoners zijn op de hoogte gebracht. Zodra er meer duidelijkheid is over de timing van de afbraak, zal Zorgbedrijf Antwerpen de huidige bewoners een serviceflat op een andere locatie voorstellen zodat zij daar tijdelijk kunnen wonen in afwachting van de nieuwbouw. Nadien kunnen ze beslissen om daar te blijven of opnieuw te verhuizen naar de nieuwbouwflats van De Koninck II.

Wilt u op de hoogte worden gehouden?

Geef uw contactgegevens door aan onze klantendienst.