Leerlingen trakteren bewoners op zwoele zomerdag

05/06/2018 | Woonzorgcentrum De Gulden Lelie

Op donderdag 7 juni organiseren leerlingen van De Leerexpert Begijnenvest een Zwoele Zomerdag voor de bewoners van woonzorgcentrum De Gulden Lelie.

De vorige themadag in januari was een groot succes en zorgde voor veel plezier en wederzijds begrip bij alle deelnemers. Toen trokken bewoners van woonzorgcentrum De Gulden Lelie op uitnodiging van de leerlingen naar het Peerdsbos voor een ‘winter wonderland’. Deze keer gaan de activiteiten door in het woonzorgcentrum. Leerlingen van de opleiding Logistiek Assistent brengen via deze intense samenwerking hun lessen in praktijk, in wisselwerking met de senioren.

Leerkracht Goedele Picavet getuigt: “Mensen die niet vaak lachten konden we een lach op het gezicht toveren en een eenzaam persoon zagen we glunderen en genieten. Ook voor de leerlingen is het een verrijkende ervaring.”

De bewoners kijken al uit naar de nieuwe afspraak met de leerlingen van De Leerexpert. 

 

Het is tof met die jonge gasten. Precies vakantie.

In het woonzorgcentrum komen geregeld scholen uit de buurt langs en tijdens de blok- en examenperiodes zijn studenten welkom om er te komen studeren in een rustig zaaltje. “Zo stimuleren we contact tussen de generaties en zetten we de deuren open voor de buurt”, vertelt directeur Ann Houtmeyers van woonzorgcentrum De Gulden Lelie.