Koning Boudewijnstichting ondersteunt 'iedereen mobiel'

23/04/2020

Zorgbedrijf Antwerpen ontving 5.000 euro steun van de Koning Boudewijnstichting om ervoor te zorgen dat alle medewerkers maximaal mobiel te bereiken in deze corona-tijden.

Zorgbedrijf Antwerpen wil alle medewerkers een smartphone ter beschikking stellen. Eind maart startte de eerste fase van het uitdelen van smartphones voor 945 medewerkers in onze thuisdienstenen dienstencentrumcoördinatoren. De andere medewerkers van de woonzorgcentra en de jeugdzorg volgen snel.

Met 'Iedereen mobiel' garanderen we de bereikbaarheid van het (mobiele) verzorgend personeel. Zij spelen immers een cruciale rol van de eerste lijn in deze covid-19 crisis.  In crisistijden is snelle en duidelijke communicatie over de dringende zorgvragen en actuele richtlijnen essentieel. Online communicatie vormt dé sleutel om flexibel te zijn en ons te organiseren om alle hulpvragen te garanderen.

Dagelijkse processen digitaliseren we met hulp van de al aanwezige tools bij Zorgbedrijf Antwerpen:

  • Klant verder helpen bij een specifieke zorg: contact met zijn familie, melding maken van klachten/herstellingen/bestellingen, vraag aanpassen
  • Gewerkte uren doorgeven, ziek melden, verlof aanvragen, shiften wisselen, …
  • Communicatie tussen medewerker, planner en leidinggevende: adres klant ontvangen, snelste route naar de volgende klant, up to date blijven over de maatregelen, scannen en mailen van documenten
  • Filmpjes rond do’s and dont’s
  • Collega's opzoeken en overleggen
  • Online training over beschermingsmaatregelen
  • ...

De Koning Boudewijnstichting kent Zorgbedrijf Antwerpen nu 5.000 euro steun toe voor het project. Daarmee werken we onder meer voort aan video's over wat wel/niet mag of moet voor de preventie van verspreiding van corona en andere opleidingsfilmpjes. Die worden dan naar de smartphones van de medewerkers gepusht, zodat iedereen snel op de hoogte blijft.