Online infosessies over diabetes

22/03/2021 | Dienstencentrum De Meere, Dienstencentrum De Veldekens, Dienstencentrum Huize Berchem, Dienstencentrum Oversnes

Wist u dat 1 op de 3 personen met diabetes dat niet van zelf weet? HALT2Diabetes wil hier iets aan doen. Heeft u vandaag de online infosessie gemist? Zaterdag en volgende week zijn er opnieuw sessies.

Wist u dat… 

· 1 op de 10 Belgen diabetes heeft? 

· 1 op de 3 personen met diabetes dit niet van zichzelf weet? 

· Diabetes type 2 kan worden uitgesteld of zelfs kan worden voorkomen door een gezonde levensstijl? 

Tijd om actie te ondernemen! 

Daarom starten Logo Antwerpen, stad Antwerpen en Diabetes Liga dit voorjaar met de actie HALT2Diabetes in Wilrijk en Berchem. In HALT2Diabetes worden 45-plussers met een verhoogd risico op diabetes type 2 opgespoord en begeleid naar een gezonde leefstijl. Gezonde voeding, voldoende beweging, regelmatig het zitten onderbreken en niet roken zijn namelijk krachtige gewoonten die helpen om diabetes type 2 te voorkomen. 

Benieuwd wat uw risico is op diabetes type 2? Doe de test!  

1. Vul de vragenlijst in op www.gezondheidskompas.be of vul de papieren vragenlijst in. 

2. Blijkt uit de test dat u een verhoogd risico hebt op diabetes type 2? Maak een afspraak bij uw huisarts voor een medische screening. Meld u nuchter aan. 

3. Als u diabetes blijkt te hebben, dan zal de huisarts de gepaste behandeling opstarten. 

Heeft u geen diabetes type 2, maar wel een verhoogd risico? Dan zal de huisarts u doorverwijzen naar leefstijladvies zoals de gratis groepssessies ‘Gezonde Voeding op Verwijzing’. Daarnaast kan ook worden doorverwezen naar ander leefstijladvies afhankelijk van je noden, zoals Bewegen op Verwijzing, rookstopbegeleiding ... 

Op de volgende momenten geeft een diëtist een online infosessie om u meer info te geven over diabetes type 2 en een gezonde levensstijl: 

  • maandag 22 maart om 14 uur 
  • zaterdag 27 maart om 10.30 uur
  • dinsdag 30 maart om 20.30 uur

Schrijf u in en vind meer informatie over HALT2Diabetes op www.logoantwerpen.be/halt2diabetes 

Na Wilrijk en Berchem zal HALT2Diabetes in 2022 ook worden opgestart op het Kiel en op Linkeroever, en vervolgens in Borgerhout en Luchtbal.