Hoe plezant was de feestweek van Boelaer?

27/09/2022 | Woonzorgcentrum Gitschotelhof, Assistentiewoningen Boelaer (Gitschotelhof), Dienstencentrum Boelaer

Dienstencentrum Boelaer in Borgerhout is één jaar open en de werken rond woonzorgcentrum Gitschotelhof zijn klaar. Goede redenen voor een feestweek! Een terugblik met de leukste foto's van de slotdag:

Een hele week werd er feest gevierd, van maandag 19 september tot en met zaterdag 24 september. Iedereen was welkom: bewoners, bezoekers, de buurt, de familie. Er was een gevarieerd programma voor jong en minder jong. Een greep uit het aanbod: theatervoorstelling, expo, modeshow, dansnamiddag met Radio Minerva, petanquetornooi, buurtbarbecue, aperitiefconcert en een zinderend slotevent op zaterdag. Een groot succes: meer dan 80 mensen kwamen kijken naar ‘Jowanneke prult’ van Johan Petit, meer dan 70 kwamen zingen op het Café Chantant. Dagelijks verwelkomde het team rond de 80 personen voor het feestelijke middagmaal. En op de Radio Minerva-dansnamiddag op donderdag waren zelfs meer dan 100 mensen. ​

Op zaterdag 24 september werd de feestweek afgesloten met een slotevent. Eerst een optreden van Waelrant beKOORt . Daarna kwamen de Reuzekes van Borgerhout langs, voor de start van hun Reuzenstoet.   Na het officiële moment met speeches van o.a. districtsschepen Ben Van Duppen en voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen Els Van Doesburg werd vervolgens het herwerkte kunstwerk van Albert Poels officieel ingehuldigd en werd iedereen getrakteerd op een receptie. 's Avonds was het écht groot feest. De Ratpak met Jan Van Looveren en Dirk Cassiers zorgde voor de nodige sfeer en gezelligheid als echte crooners. De Zorgbedrijfband (met muzikaal talent van collega's) warmde de dansvloer op met de beste covers. Bij Discobaar A Moeder ging het dak bijna helemaal van de tent. De perfecte afsluiter voor deze feestweek.  

Bekijk de leukste foto's van het slotevent

Zaterdag was áf! Het optreden van De Ratpak vond ik excellent."

Robert

Tijdens de café Chantant heb ik geholpen met de bewoners van het woonzorgcentrum. Het was fantastisch om al die oude Nederlandstalige liedjes mee te kunnen zingen. Wij kennen die allemaal!  En 's avonds al die crooners, ik dacht onmiddellijk aan mijn moeder die die nummers ook altijd draaide.

Monique

Wij wonen hier om de hoek en komen hier regelmatig eten. Zaterdag waren wij ook van de partij. Het feestmaal was zeer lekker. Er was hier veel volk en ambiance.