Grijze Goesting

26/10/2018

Zorgbedrijf Antwerpen stelt trots ‘Grijze Goesting – Liefde, intimiteit en seksualiteit op latere leeftijd’ voor. Een boek met ontroerende, pittige, grappige en eerlijke verhalen van senioren.

In Grijze Goesting vertellen senioren openhartig hoe zij liefde, intimiteit en seksualiteit beleven. Daarnaast laten bekende Vlamingen de lezers tussen de lakens kijken.

Het zijn ontroerende, pittige, grappige en eerlijke verhalen van singles en (nieuwe) koppels, van hetero’s, holebi’s en transgenders, van oudere en jongere senioren, met of zonder beperking, thuis, in het ziekenhuis of in het woonzorgcentrum. De getuigenissen van bekende en minder bekende senioren in het boek zijn aangevuld met uitleg en tips van acht experten.

Iedereen heeft het recht om te verlangen, ongeacht hoe oud je bent, op wie je valt of waar je woont.

Gynaecoloog-seksuoloog Christian Vanhecke

Dit is een boek waar nood aan is. Seks en intimiteit zijn uiteraard van alle leeftijden.

Zorgbedrijf Antwerpen onderstreept met Grijze Goesting het belang van openheid en nodigt uit het taboe rond senioren en intimiteit te doorbreken, ook binnen zorgorganisaties.

Zo werkt Zorgbedrijf Antwerpen samen met het advies- en informatiecentrum Aditi dat onder meer instaat voor seksuele dienstverlening. Daarnaast heeft Zorgbedrijf Antwerpen met “Tachtig Tinten Grijs” een holebi- en transgendersensitief woonbeleid uitgewerkt.

Liefde heeft niks met leeftijd te maken. Seks evenmin. Hoe je dat beleeft, is een kwestie van mentaliteit en niet van ouderdom.

Paula Marckx (92), voormalig mannequin, piloot, eerste bommoeder in België

Ook in de media...

Ik heb het boek bijna helemaal uit. Boeiend, leerrijk en hoopvol voor de toekomst.