Gerenoveerde flats Portugesehof: een bewoner getuigt

01/12/2022 | Dienstencentrum Portugesehof, Assistentiewoningen Portugesehof

Hoboken - Maria woont al 7,5 jaar in een assistentiewoning van Portugesehof, en woont er graag. Onlangs werd haar flat gerenoveerd. Vandaag geeft ze ons een inkijk in haar vernieuwde woonst.

“De nieuwe inloopdouche vind ik heel gemakkelijk”

“Ik kreeg nieuwe vloeren, ramen, een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer. De nieuwe vloer heeft een neutrale kleur, makkelijk om te combineren met je meubels en heel onderhoudsvriendelijk. De ramen isoleren nog meer dan voorheen, waardoor ik minder buitengeluiden hoor. Ook houden ze de zon buiten, heel welkom met de warme zomers die op komst zijn. De keuken kreeg een eigen koelkast en oven, en door de combinatie van helder wit, zwart en de lichtgroene spatwand oogt ze heel fris. Ik heb zeker voldoende bergruimte in de kastjes. En de badkamer? Die kreeg een inloopdouche. Dat vind ik heel gemakkelijk! Ik woon hier heel graag. Elke dag doe ik vrijwilligerswerk in de cafetaria: ik dek de tafels, sta mee achter de toog, … Ondertussen ken ik iedereen, die dagelijkse babbeltjes vind ik echt fijn. Het helpt om mensen om je heen te hebben wanneer je een verlies moet verwerken, mijn man overleed twee jaar geleden. Ik ben blij dat ik hier woon. Ik ga zowel graag eten in het dienstencentrum, als dat ik gewoon rustig in mijn eigen flatje blijf. Het is hier echt mijn thuis.”

Dankzij de grondige renovatie genieten de bewoners opnieuw volop van hedendaags comfort. De ruime, frisse en gerieflijke flats staan garant voor rustig en mooi wonen, met zicht op groen. 

De huurprijs van een gerenoveerde assistentiewoning in Portugesehof varieert tussen 627 euro en 1.029 euro per maand. Daarbij komt nog een servicefee van 7,95 euro per dag.

15 assistentiewoningen komen nu al in aanmerking voor huursubsidie. De koopprijs van een assistentie-woning in Portugesehof varieert tussen 96.232 euro en 181.349 euro. Daarbij komt nog een servicefee van 7,95 euro per dag.

*Prijzen onder voorbehoud van goedkeuring door het Agentschap Zorg & Gezondheid.

 De eerste 24 flats werden recent opgeleverd. De tweede fase van de bouwwerken zal klaar zijn tegen eind februari.

 

Wilt u graag meer weten?