Gault&Millau Catering Award

11/09/2017

Elke dag lekker en gezond eten op de tafel zetten, daarvoor zorgen onze keukenteams.

Elke middag komen gemiddeld 2.300 Antwerpenaren en niet-Antwerpenaren eten in onze dienstencentra. Ze eten er soep, hoofdgerecht en dessert voor maar 6,50 euro*. In de woonzorgcentra serveert Zorgbedrijf Antwerpen meer dan 2.800 bewoners dagelijks ontbijt, een warm middagmaal, avondeten en tussendoortjes.

De maaltijd is een belangrijk moment van de dag, waaraan we graag de nodige aandacht en zorg besteden. Zorgbedrijf Antwerpen is dan ook bijzonder trots op de Gault&Millau Catering Award voor Innovatie en Originaliteit. Onze chefs serveren elk jaar 1,6 miljoen maaltijden. De award van de gerenommeerde gids is in de eerste plaats natuurlijk een opsteker voor hen en al onze medewerkers die de maaltijden mee bereiden.

Onze maaltijdzorg is gebaseerd op drie principes:

  • de verwachtingen en wensen van de klanten zijn het vertrekpunt voor de menu’s
  • “geen dag hetzelfde”: maximale variatie in het menu
  • op maat van de klant: aanpassingen mogelijk in functie van dieet, voedingskeuzes of smaakvoorkeuren

 

Klanten bepalen mee het menu

Zo werken we met wisselende menu’s die inspelen op het seizoensaanbod en krijgen de klanten zowel in de dienstencentra als in de woonzorgcentra inspraak in wat er op tafel komt. Senioren die in de dienstencentra komen eten, kunnen via de website en facebook stemmen om hun favoriete maaltijd op het menu te zetten en doorgeven wat zij nog eens graag willen eten. In de woonzorgcentra overlegt de chef met de bewoners over het menu tijdens een menuraad.

 

Maaltijdbeleving

En daar blijft het niet bij. In woonzorgcentrum Lozanahof geven we bijvoorbeeld bij de rondleiding van nieuwe bewoners een proevertje uit de keuken. In Lozanahof gaat trouwens iedere dag ook een bewoner het eten ‘proeven’ om eventueel bij te kruiden alvorens het eten geserveerd wordt op tafel. We blijven ook werken aan het verbeteren van de maaltijdbeleving. In de kleine leefgroepen in onze nieuwe woonzorgcentra komen de potten en pannen nu gewoon ‘op tafel’, zoals mensen thuis gewend waren. We introduceren ook finger food: volwaardige maaltijden die senioren met de hand kunnen eten als zij dat verkiezen of als ze hun bestek moeilijker kunnen hanteren. En omdat niet iedereen graag op hetzelfde uur opstaat, serveren we een ontbijtbuffet, zodat onze bewoners kunnen komen ontbijten wanneer ze willen.

 

* Wie geen senior is of niet in Antwerpen woont, betaalt 9,60 euro voor een maaltijd.