Enthousiaste reacties op Nieuwbouwzondag

24/10/2022 | Assistentiewoningen Tuinwijk, Assistentiewoningen Pulhof (voorheen Sint Anna)

Op zondag 23 oktober namen we deel aan Nieuwbouwzondag: vier nieuwbouwprojecten openden hun deuren voor honderden nieuwsgierige bezoekers.

Assistentiewoningen Pulhof in Berchem

Ruim 100 kijklustigen kwamen op Nieuwbouwzondag langs in de assistentiewoningen Pulhof in Berchem. Na de ontvangst in de statige kapel werd de modelflat bezocht in kleine groepjes. 

  • Martha: "Ik ben opgegroeid in de Pulhofwijk en zou hier graag terug komen wonen. De flat is heel mooi, je voelt je hier onmiddellijk thuis in een levendige buurt. Wij hebben een heel goede uitleg gekregen. Ik heb heel veel vragen kunnen stellen." 
  • Monique: "Ik woon nu nog alleen in een groot huis met tuin maar ik ben het vele werk eigenlijk moe en bekijk de mogelijkheden om kleiner te gaan wonen. Ik had interesse voor assistentiewoningen Boeksveld maar die flatjes zitten al vol.  Ik heb dan een brief gekregen over de Nieuwbouwzondag omdat ik al op de interesselijst sta.  Ik geloof dat dit heel mooi zal worden met de terrassen en de binnentuin. " 
Interesse in assistentiewoningen Pulhof?

Assistentiewoningen Tuinwijk in Merksem

De 56 assistentiewoningen op de site Tuinwijk in Merksem zullen pas klaar zijn in de zomer van 2023, maar toch bezochten maar liefst 170 geïnteresseerden al de modelflat op Nieuwbouwzondag. 

  • Marc: "Momenteel wonen we op de tweede verdieping in een appartementsgebouw. Maar die trappen zijn niet meer gemakkelijk. Dit project is voor ons zeer interessant. We zijn verrast door de grootte van het éénslaapkamerappartement in Tuinwijk. We komen zeker langs op een informatievergadering in januari."

  • Francine: "Ik woon hier al heel mijn leven in de buurt en wil dat blijven doen. Mijn huis wordt te groot, vandaar mijn interesse. De modelflat is zeer mooi, ruim en er is veel licht. Voldoende voor één persoon. Ook de komst van een dienstencentrum met activiteiten is een pluspunt."  

Interesse in assistentiewoningen Tuinwijk in Merksem?

Er waren ook heel wat bezoekers in assistentiewoningen Hagelberghof in Berendrecht en in het nieuwe woonzorgcentrum Eksterlaer in Deurne op Nieuwbouwzondag.