Eerste deel woonzorgcentrum Melgeshof en flats klaar

22/09/2017

In Merksem bouwt Zorgbedrijf Antwerpen een nieuw woonzorgcentrum, een nieuw dagverzorgingscentrum en serviceflats.

Woonzorgcentrum Melgeshof

In het nieuwe woonzorgcentrum komen ruime, lichte eenpersoonskamers voor 180 bewoners. Alle kamers hebben een eigen badkamer met rolstoeltoegankelijk sanitair en inloopdouche. De eerste fase van de bouwwerken is intussen afgerond. In het nieuwe gedeelte van het woonzorgcentrum zijn al 88 eenpersoonskamers in gebruik. Na de afbraak van een eerste gedeelte van het 'oude' Melgeshof bouwen we het tweede deel van het nieuwe woonzorgcentrum.

Serviceflats met alle comfort

Van het 90-tal serviceflats dat gepland is op deze locatie, zijn er al 37 klaar. Alle flats hebben een lichte leefruimte, een volledig ingerichte keuken en 1 of 2 slaapkamers. De serviceflats Melgeshof zijn te huur en te koop. Zodra het tweede gedeelte van het bouwproject klaar is, zijn er 9 extra flats ter beschikking. In een latere fase van de bouwwerken volgen er nog serviceflats en een dienstencentrum.

Dagverzorgingscentrum Merksem

Het nieuwe dagverzorgingscentrum Merksem is sinds kort in gebruik. Klanten komen overdag naar hier voor ondersteuning, lekker middageten en aangename tijdsbesteding. 's Avonds gaan ze naar huis, met eigen vervoer of met vervoer van Zorgbedrijf Antwerpen. Er kunnen 15 mensen terecht in het dagverzorgingscentrum.

Toekomstplannen

Het project is gebaseerd op een masterplan voor de volledige site, gekoppeld aan de renovatie van het woonzorgcentrum. Zo komen er in totaal een 90-tal serviceflats en leggen we ook een ondergrondse parking aan. In een latere fase volgen mogelijk een publiek parkje met een dienstencentrum en buurtrestaurant. Het ontwerp van de gebouwen is van de hand van architectenbureaus Brut/Osar.