Dienstencentrum Oosterveld en Vlindertuin feestelijk geopend

09/06/2018 | Dienstencentrum Oosterveld, Kinderdagverblijf Vlindertuin

Op het kruispunt van de districten Wilrijk, Berchem en Antwerpen heeft Zorgbedrijf Antwerpen zaterdag het nieuwe dienstencentrum en serviceflats Oosterveld en kinderdagverblijf Vlindertuin geopend.

Openingsfeest voor jong en oud

Wilrijk telt meer dan 10.000 60-plussers. Voor hen en andere senioren uit de buurt trok Zorgbedrijf Antwerpen in de Oosterveldwijk het nieuwe dienstencentrum en 72 serviceflats op. Dat alle flats intussen al zijn verhuurd of verkocht, bevestigt dat er vraag was naar extra aanbod voor senioren op deze locatie. Heel wat mensen vonden ook al hun weg naar het nieuwe dienstencentrum.Zo aten sinds begin dit jaar gemiddeld meer dan 1.000 bezoekers per maand in het dienstencentrum een lekkere driegangenlunch. 

Op het openingsfeest was er heel wat te zien en te doen voor jong en oud. De bezoekers genoten van muziek, poppentheater, lekker eten, een infomarktje… Er waren ook rondleidingen in het dienstencentrum en het kinderdagverblijf, met een bezoek aan een serviceflat op de bovenste verdieping van de parktoren waar iedereen kon genieten van het uitzicht op het groen van het Middelheim- en Nachtegalenpark en de skyline van de stad.  

Uitbreiding aanbod in Wilrijk

Met het nieuwe dienstencentrum en de serviceflats van Oosterveld breidt Zorgbedrijf Antwerpen zijn aanbod voor senioren in Wilrijk uit. De deuren gingen 7 maanden geleden al open, maar nu is de nieuwe locatie ook officieel geopend. Het district Wilrijk telt nu 4 dienstencentra (Oosterveld, Oversnes, Romanza en Valaar), een woonzorgcentrum (Bloemenveld) en 323 serviceflats. Ook de medewerkers van de thuisdiensten van Zorgbedrijf Antwerpen (poetshulp, huishoudhulp-gezinszorg, thuisverpleging, vervoer…) komen aan huis bij heel wat Wilrijkse senioren.

Bovendien is Zorgbedrijf Antwerpen al gestart met het volgende project in Wilrijk: aan de Krijgslaan, in de groene omgeving van het Neerlandpark, komt het nieuwe dienstencentrum Boeksveld met 79 serviceflats. De naam Boeksveld is gekozen samen met de heemkundige kring van Wilrijk. Bewoners kunnen er vanaf eind 2019 hun intrek nemen in de nieuwe, instapklare flats met 1 of 2 slaapkamers.Daarmee komt Zorgbedrijf Antwerpen tegemoet aan de groeiende vraag van senioren om comfortabel te kunnen wonen, in hun vertrouwde buurt en met de mogelijkheid van een uitgebreide dienstverlening.

Een bruisend dienstencentrum

Alle diensten en activiteiten van dienstencentrum Oosterveld staan open voor de bewoners van de flats, senioren uit de buurt of andere geïnteresseerden. Het activiteitenaanbod breidt voortdurend uit. Er is ook een terras om gezellig iets te drinken of even halt te houden tijdens een fietstocht. Naast een gezellige ontmoetingsplaats voor senioren uit de wijk, kan iedereen ook in het dienstencentrum terecht voor informatie over thuisdiensten zoals poetshulp, huishoudhulp-gezinszorg, kraamzorg, vervoer... 

Dit najaar staan trouwens heel wat leuke activiteiten op het programma in dienstencentrum Oosterveld: Paul Goossens komt vertellen over ‘1968, het jaar dat niet wil sterven’, er staan bier- en koffieproeverijen op de agenda, Wouter Deboot die ‘Dwars door Amerika’ fietste voor tv-programma Iedereen beroemd vertelt over zijn reis, er is een workshop stijladvies…

Meer weten over dienstencentrum Oosterveld

Kinderdagverblijf

Vlindertuin is een bedrijfscrèche voor medewerkers van Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA), Universiteit Antwerpen en Zorgbedrijf Antwerpen. 

Er zijn 5 leefgroepen voor in totaal 88 kindjes van drie maanden tot drie jaar oud.  Elke leefgroep heeft vaste en ervaren kinderverzorgsters, zodat kinderen en ouders altijd vertrouwde gezichten zien. Elke groep heeft ook een eigen onthaalruimte, een open keuken, een verzorgings- en sanitaire ruimte, twee of drie slaapkamers en een aangrenzende buitenruimte. Verzorging, activiteiten en voeding gebeuren op het ritme van de kinderen.

Meer weten over kinderopvang in Vlindertuin

Alle serviceflats verhuurd of verkocht

Alle 72 serviceflats zijn verhuurd of verkocht en intussen bewoond. De flats bevinden zich op de 12 verdiepingen boven het dienstencentrum. De parktoren ligt in de groene omgeving van het Middelheim- en het Nachtegalenpark. Vanop het terrein hebben bewoners rechtstreeks toegang tot het park. Het is aangenaam fietsen en wandelen in de omgeving en ook de stad is dichtbij, want dienstencentrum en serviceflats Oosterveld liggen op het kruispunt van de districten Antwerpen, Berchem en Wilrijk.

Verspreid over alle districten van de stad Antwerpen verhuurt Zorgbedrijf Antwerpen meer dan 3.350 serviceflats, waarvan de nieuwbouwprojecten ook te koop worden aangeboden. Elke inwoner van België vanaf 65 jaar, kan in een serviceflat van Zorgbedrijf Antwerpen wonen. Wie zorgbehoevend is, kan al vanaf 60 jaar een serviceflat aanvragen. Ondertussen heeft Zorgbedrijf Antwerpen nog meer dan 800 serviceflats verspreid over de Antwerpse in aanbouw.

Meer weten over onze serviceflats

Bekijk en bestel alle foto's

Op onze activiteiten worden vaak foto’s genomen. Plezant, om te kunnen nagenieten. Zou u enkele foto’s graag willen laten afdrukken, om in te kaderen, door te geven of in een foto-album te kleven? Dan kunt u die makkelijk bestellen in het gewenste formaat en laten thuisleveren. Afhankelijk van de afwerking kost een foto tussen de 1 en 6,50 euro. (De voorwaarden van Oypo, het bedrijf dat onze partner is voor deze service, vindt u hier.)

 
 
Bekijk de foto's

Gratis kennismakingsbrochure serviceflats

Wie interesse heeft om een nieuwbouw serviceflat te kopen of huren in Wilrijk of elders, kan gratis onze kennismakingsbrochure aanvragen of contact opnemen met de klantendienst. 

Senioren die op de hoogte willen worden gehouden van het nieuwbouwproject Boeksveld aan de Krijgslaan, kunnen hun gegevens bezorgen aan de klantendienst. We contacteren alle geïnteresseerden zodra er infosessies worden georganiseerd over de flats.

Contacteer onze klantendienst