De bouwwerken in Berchem (Sint Anna) kunnen starten

15/09/2021 | Woonzorgcentrum Sint Anna, Woonzorgcentrum Ruytenburg

Aan de Floraliënlaan in Berchem start Zorgbedrijf Antwerpen dit najaar met de nieuwbouw van assistentiewoningen en een dienstencentrum. Kom meer te weten op de infosessie op 15 september.

Tussen woonzorgcentra Sint Anna en Ruytenburg plant Zorgbedrijf Antwerpen 63 assistentiewoningen en een dienstencentrum. Zo wordt deze site aan de Floraliënlaan in Berchem, waar ook sociocultureel centrum De Kapel staat, nog uitgebreid. De bouwaanvraag is goedgekeurd en binnenkort kunnen de werken starten. De achterbouw van Sint Anna zal worden afgebroken, en daar komen de nieuwe assistentiewoningen en het nieuwe dienstencentrum, met een mooie binnentuin, een fietsenstalling, een oplaadplaats voor elektrische fietsen en scooters en een ondergrondse parking. Geen hoogbouw maar gebouwen in harmonie met de omgeving.

 

 

Buurtbewoners die meer willen weten over het bouwprogramma en de planning zijn van harte welkom op de infosessie van woensdag 15 september om 19 uur in de De Kapel (Floraliënlaan 400 B in Berchem). Kan u niet komen, maar hebt u wel interesse? Vanaf 16 september vindt u de presentatie die we die avond tonen ook op onze site.

De nieuwbouw zou klaar moeten zijn tegen het einde van 2022. Vanaf het voorjaar van 2023 zullen nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen in de assistentiewoningen. Die zullen een lichte woonruimte, een ingerichte keuken, een terras, een berging en 1 of 2 slaapkamers hebben. Wilt u meteen weten wanneer de verhuur en verkoop start? Geef uw contactgegevens door aan de klantendienst en we verwittigen u (per brief of e-mail) wanneer er meer nieuws is.