Dansnajaar: herbeleef de dansfeesten van vroeger

26/09/2022

Heeft u goede herinneringen aan uitgaan in 't stad van de jaren 50, 60 en 70? Goed nieuws: Zorgbedrijf Antwerpen en district Antwerpen zorgen voor uw swingend dansnajaar...

... met nieuwe luisterverhalen,

Zorgbedrijf Antwerpen maakte in opdracht van district Antwerpen een minipodcastreeks 'Feest!' met kleurrijke verhalen van Antwerpse senioren. Ze nemen u mee naar de swingende jaren 50, 60 en 70 en doen het uitgaan van die tijd herleven.

Hou onze website in 't oog en luister hier vanaf 16 oktober gratis naar de verhalen van Anna, Ester, Annie, Paul, Herman en Viviane. 

Ik heb echt een leuke tijd gehad: walsen, steppen, tango, rumba… En schoenen die ik versleten heb: mijn vader moest niet anders doen dan de hakjes maken. Hij maakte ze zilver.

Anna, 91 jaar en levensgenieter

... de grote Radio Minerva-dansnamiddag

Op zondag 16 oktober verwelkomen we u graag op de grote Radio Minerva-dansnamiddag in zaal Harmonie (districtshuis Antwerpen).

Wanneer? Van 14 tot 18 uur.

Waar? Harmoniepark 1, 2018 Antwerpen.

Ticketprijs? 5 euro 

Tickets zijn vanaf half september verkrijgbaar in alle dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen

In café Welkom op ’t Damplein hadden ze een dubbele deur. Op een dag opende iemand die deur en reed er een klein autooke binnen, tot bij het ‘duveltje’ in het midden van het café. Ken je dat, een duveltje? Dat is zo’n stoveke: hoog, smal en rond. Daar kreeg de chauffeur een pintje. Dat kan je je nu niet meer voorstellen.

Annie, 77 jaar en goedlachs

... en een najaarskalender boordevol dansnamiddagen

Heeft u de smaak te pakken? Dan kan u dit najaar naar verschillende dansfeesten in onze dienstencentra. We komen ongetwijfeld ook in uw buurt. De danskalender vindt u hier vanaf half september.

Danskalender

maandag 3 oktober
14u - 17u
Dienstencentrum Blankenberg
Dienstencentrum Hagelkruis
We vieren onze klanten die jarig zijn in oktober. Samen smullen we van koffie met gebak en genieten we van de muzikale sfeer.
dinsdag 4 oktober
11u30 - 17u
Dienstencentrum Essenhof
mosselfeest in dienstencentrum essenhof
dinsdag 4 oktober
12u - 17u
Dienstencentrum De Olijftak
We serveren mosselen met frietjes of brood. DJ Danny Van Tichelen zorgt voor sfeer en muziek!
woensdag 5 oktober
12u - 16u30
Dienstencentrum De Veldekens
Assistentiewoningen De Veldekens
Laat deze lekkernij niet aan u voorbij gaan. Wij serveren u op geheel Belgische wijze mosselen met frietjes. Daarna kan u genieten van de muziek van Bertje. Wij zijn klaar voor een feestje!
donderdag 6 oktober
12u - 17u
Dienstencentrum Romanza
Het mosselseizoen is er weer. Aansluitend is er een dansnamiddag met dj Theo Inschrijven t.e.m. maandag 3 oktober.
vrijdag 7 oktober
11u30 - 17u
Dienstencentrum Linkeroever
Bier, Lederhosen en gekke muziek lets's PARTY
vrijdag 7 oktober
14u - 17u
Dienstencentrum Klein Heide
Inschrijven kan elke woensdag van 13:30 - 14:30 uur bij Agnes (0486 51 72 52) in DC Klein Heide of via overschrijving op het rekeningnummer: BE31 0682 4348 2555 met vermelding: show + datum + naam.
zaterdag 8 oktober
9u - 18u
Dienstencentrum Den Drossaert
Buurtfeest
dinsdag 11 oktober
14u - 17u
Dienstencentrum Arena
Dirk Daené heeft een groot repertoire aan songs. Hij speelt en zingt live op het ritme van de jaren ’50, ’60, ’70, ’80, ’90 en 2000 tot hedendaagse toppers. Jive, disco alle genres komen aan bod!
woensdag 12 oktober
12u - 17u
Dienstencentrum De Meere
We eten weer de heerlijkste mosselen van Berchem en de verste omstreken. Na de maaltijd zorgt Dirk Daené voor de (dans)muziek.

Een feest begon om 20 uur tot een uur of 2. Het ideale feest is samen met een goed gezelschap in een goede zaal met een goed orkestje dat echte dansmuziek speelt: rumba, quickstep, chachacha, slowfox... Wij dansten graag. Als er een bal georganiseerd werd, dan waren we van de partij. Dat was ons amusement.