Dansnajaar: herbeleef de dansfeesten van vroeger

23/10/2022

Heeft u goede herinneringen aan uitgaan in 't stad van de jaren 50, 60 en 70? Goed nieuws: Zorgbedrijf Antwerpen en district Antwerpen zorgen voor uw swingend dansnajaar...

... met nieuwe luisterverhalen,

Zorgbedrijf Antwerpen maakte in opdracht van district Antwerpen een minipodcastreeks 'Feest!' met kleurrijke verhalen van Antwerpse senioren. Ze nemen u mee naar de swingende jaren 50, 60 en 70 en doen het uitgaan van die tijd herleven.

Luister hier gratis naar de verhalen van Anna, Ester, Annie, Paul, Herman en Viviane. 

Aflevering 1 - Ester en Anna vertellen over de jaren 50

Aflevering 2 - Annie en Paul vertellen over de jaren 60

Aflevering 3 - Herman en Viviane vertellen over de jaren 70

Ziet u hierboven geen blokjes met een play-knop? Dan hebt u misschien cookies geweigerd op deze site. U past dat linksonder aan, op dat groene bolletje: vink daar 'cookies voor voorkeuren' aan, en deze pagina zal waarschijnlijk wel de geluidsbestanden tonen. Vergeet ook niet het geluid aan te zetten op uw toestel.

Ik heb echt een leuke tijd gehad: walsen, steppen, tango, rumba… En schoenen die ik versleten heb: mijn vader moest niet anders doen dan de hakjes maken. Hij maakte ze zilver.

Anna, 91 jaar en levensgenieter

... de grote Radio Minerva-dansnamiddag

... was een groot succes! 

In café Welkom op ’t Damplein hadden ze een dubbele deur. Op een dag opende iemand die deur en reed er een klein autooke binnen, tot bij het ‘duveltje’ in het midden van het café. Ken je dat, een duveltje? Dat is zo’n stoveke: hoog, smal en rond. Daar kreeg de chauffeur een pintje. Dat kan je je nu niet meer voorstellen.

Annie, 77 jaar en goedlachs

... en een najaarskalender boordevol dansnamiddagen

Heeft u de smaak te pakken? Dan kan u dit najaar naar verschillende dansfeesten in onze dienstencentra. We komen ongetwijfeld ook in uw buurt. De danskalender vindt u hier vanaf half september.

Danskalender

maandag 19 december
12u - 0u
Broydenborg
We trekken de feestperiode op gang met een leuk en gezellig Kerstfeest. Daarna strekken we de beentjes met Dj Gust en Dj Robert
maandag 19 december
12u30 - 18u
Dienstencentrum Boeksveld
Kom gezellig mee feesten op ons kerstfeest, een glaasje cava, een lekkere menu & muziek van Charly & Patricia.
dinsdag 20 december
12u - 17u
Dienstencentrum De Brem
Dinsdag 20 december vieren wij Kerst in de Brem. Wij verwennen jullie met een heerlijke menu. Kom mee genieten van deze gezellige dag.
donderdag 22 december
11u30 - 17u
Dienstencentrum De Fontein
Dienstencentrum Hoge Weg
Onze feestmaaltijd: Mousse van wild met toast, slaatje en konfijt Groene kruidenvelouté Gevulde kalkoen, roomsaus met boschampignons, appel met veenbessen en kroketten. Kerststronk.
zondag 29 januari
12u - 18u
Dienstencentrum Victor De Bruyne
Kom mee dansen tijdens onze gezellige dansnamiddag. En geniet van een lekkere maaltijd.

Een feest begon om 20 uur tot een uur of 2. Het ideale feest is samen met een goed gezelschap in een goede zaal met een goed orkestje dat echte dansmuziek speelt: rumba, quickstep, chachacha, slowfox... Wij dansten graag. Als er een bal georganiseerd werd, dan waren we van de partij. Dat was ons amusement.