Brand in meterlokaal assistentiewoningen Broydenborg

23/09/2022 | Assistentiewoningen Broydenborg (Oudestraat), Dienstencentrum Broydenborg

Donderdagavond brak er brand uit in het gemeenschappelijk meterlokaal van de assistentiewoningen Broydenborg in Hoboken. De brand vond enkel in deze ruimte plaats en was snel onder controle.

Er vielen geen gewonden. Als gevolg van de brand hebben momenteel 17 van de 66 assistentiewoningen geen elektriciteit. Het betreft 24 bewoners die gisteravond door ons persoonlijk werden gecontacteerd.

  • 7 bewoners brachten de voorbije nacht door bij familie.
  • 7 bewoners brachten de nacht door in een andere locatie van Zorgbedrijf Antwerpen.
  • 10 bewoners weigerden de flat te verlaten en tekenden een verklaring dat ze op eigen risico de nacht in hun eigen flat zouden doorbrengen. Zij gingen daarbij akkoord dat zij voor één nacht afzagen van onze 24/7service die we garanderen in geval van nood in een assistentiewoning.

Vrijdagmiddag werd een noodgenerator op de site geïnstalleerd waardoor alle 17 flats vanaf morgen terug beperkt over stroom beschikken. Pas dan kunnen alle bewoners terugkeren naar hun assistentiewoning. Dat betekent dat alle 24 bewoners vannacht elders dienen te logeren: 6 bewoners doen dat bij familie. Voor 18 bewoners organiseerde Zorgbedrijf Antwerpen een hotelovernachting. De herstellingswerken aan de meterkasten zijn ondertussen opgestart maar het is momenteel nog onduidelijk wanneer 17 flats terug volledig over elektriciteit zullen beschikken.

Hebt u hierrond vragen, dan kunt u terecht bij onze klantendienst.