Bewoner positief getest op corona in Melgeshof

18/03/2020 | Woonzorgcentrum Melgeshof

De bewoner verblijft in het ziekenhuis. In het woonzorgcentrum zijn de nodige voorzorgsmaatregelen van kracht. De gezondheid van al onze klanten ligt ons nauw aan het hart.

Vanmorgen werd een bewoner van woonzorgcentrum Melgeshof positief getest op het coronavirus. Deze bewoner verblijft ondertussen in het ziekenhuis. Er waren in Melgeshof eerder al voorzorgsmaatregelen getroffen door de bewoner in quarantaine te plaatsen.

Volgens de voorgeschreven procedures en in overleg met de coördinerend-raadgevend arts (CRA) van Melgeshof verblijven sinds vanmorgen vier leefgroepen met bewoners in quarantaine. Dat betekent dat deze bewoners hun kamer niet kunnen verlaten en extra opgevolgd worden door de CRA en onze zorgmedewerkers. De termijn van de quarantaine wordt dagelijks geëvalueerd in overleg met de CRA. De bewoners verblijven in comfortabele, ruime kamers en kunnen in de binnentuin een frisse neus halen.

 Het gaat om deze leefgroepen:

  • 4 leefgroepen in huis De Vink
  • 1 leefgroep in Royenborg (3de verdieping)

Ter bescherming van alle bewoners in Melgeshof worden de maaltijden in het hele woonzorgcentrum vanaf vandaag enkel nog in de eigen kamer geserveerd.

De gezondheid van al onze klanten ligt ons nauw aan het hart. We nemen zo menselijk mogelijke maatregelen die misschien erg streng lijken, maar – in het belang van onze klanten – noodzakelijk zijn. 

Wie vragen heeft, kan terecht