Nieuwbouw op komst in Sint-Andrieswijk

18/10/2021 | Dienstencentrum De Oever

Zorgbedrijf Antwerpen bouwt op de site van assistentiewoningen De Koninck II, 34 nieuwe flats, een nieuw dienstencentrum met extra ondergrondse parkeerruimte én meer buitenruimte.

Zorgbedrijf Antwerpen bouwt assistentiewoningen en dienstencentrum in Sint-Andrieswijk

De bestaande assistentiewoningen De Koninck II aan Oever 11, 2000 Antwerpen voldeden niet meer helemaal aan de huidige comfort- en erkenningsnormen. Daarom bouwen we nu op deze site 34 nieuwe assistentiewoningen en een nieuw dienstencentrum met extra ondergrondse parkeerruimte én meer buitenruimte. Daarnaast komt er ook een publiek toegankelijke verbinding tussen De Oever en de Korte Ridderstraat, waar assistentiewoningen De Koninck I zijn gelegen. Als alles vlot verloopt, wordt dit project in het voorjaar van 2024 opgeleverd.  

Wat kunt u verwachten?

  • Het nieuwe dienstencentrum zal - net zoals alle andere dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen - voor iedereen open zijn om te lunchen, te drinken of aan activiteiten mee te doen.

  • Met de 34 nieuwbouw assistentiewoningen en de bestaande assistentiewoningen creëren we een totaalaanbod van 87 assistentiewoningen die mensen vanaf 65 jaar de nodige ondersteuning bieden om zo lang mogelijk comfortabel zelfstandig te wonen.

  • Dankzij het erg open ontwerp van dit nieuwbouwproject - waarbij de buitenruimte van de Oever een geheel vormt met de Korte Ridderstraat -  zullen ook buurtbewoners en voorbijgangers zich welkom voelen, want de site is voor iedereen toegankelijk.

  • Naast de site van Zorgbedrijf Antwerpen bouwt projectontwikkelaar Gands 18 private appartementen en enkele handelspanden. Hierdoor komen mensen van verschillende leeftijden met elkaar in contact.

Goed om weten

  • Ondervindt u hinder van de werken? Omwonenden en voorbijgangers kunnen 24 uur per dag bellen naar het noodnummer van aannemer MBG om dit te melden: 03 820 40 11.
     
  • Wenst u meer informatie over het aanbod van Zorgbedrijf Antwerpen? Dan kunt u onze klantendienst bereiken via 03 431 31 31 of via klantendienst@zorgbedrijf.antwerpen.be.