Stagiairs

Een kwaliteitslabel voor jouw stage

Een goede stage is een troef voor jou als student: mensen die tijd voor je maken, goede begeleiding, zinvolle taken, bijleren, … Om ervoor te zorgen dat elke stage bij Zorgbedrijf Antwerpen een goede stage is, werken we met een kwaliteitslabel. Samen met medewerkers, scholen en studenten hebben we bepaald wat een goede stage inhoudt.

>> Zoek hier naar je stageplaats!

 

Wij vinden stagiairs belangrijk

Voor Zorgbedrijf Antwerpen zijn stages een manier om studenten te leren kennen en om jong talent te laten kennismaken met Zorgbedrijf Antwerpen als werkgever. We hechten dan ook veel belang aan stages, in ieder centrum voor Jeugdzorg.

Wat kan je van ons verwachten?

  • We maken voor je stage tijd om verwachtingen te bespreken en af te spreken hoe jouw stage vorm krijgt.
  • Je kan tijdens je stage altijd terecht bij jouw mentor. Die is opgeleid om stagiairs te begeleiden.
  • We zorgen voor een onthaal en wat uitleg op je eerste stagedag.
  • We laten je de handen uit de mouwen steken, zodat je een waarheidsgetrouw beeld van de job krijgt. Naarmate je studies vorderen, krijg je ook meer taken toevertrouwd.
  • Maar we zetten je nooit zomaar in als extra werkkracht: bij ons zijn stagiairs extra bovenop de gewone ploeg en moeten ze niet zomaar ‘meedraaien’.
  • We geven je niet alleen op het einde van je stage feedback, maar ook tijdens je stage. Zo kan je bijleren, maar krijg je ook geregeld een compliment.
  • We luisteren naar jou en nemen jouw evaluatie van onze stageplaats ernstig.

Waar kan je stage lopen?

De meeste stagiairs bij de centra voor Jeugdzorg volgen een opleiding kinderzorg, orthopedagogie, psychologie, jeugd- en gehandicaptenzorg of sociaal-agogisch werk. Als stagiair kan je stage lopen bij de verschillende disciplines die werkzaam zijn in de verschillende centra voor Jeugdzorg.

Zorgbedrijf Antwerpen zet in op een kwalitatief stagebeleid. Om kwaliteit boven kwantiteit te stellen, zijn we recent overgestapt op een aanbod gestuurd stagebeleid in plaats van vraag gestuurd.

Een stagiair is immers geen medewerker maar iemand die bij ons de kans moet krijgen om te leren en te evolueren.
 
Je kan onze vrije stageplekken bekijken in de vorm van vacatures voor stagiaires.Wanneer je op de gewenste site geen stageplek kan bemachtigen, heb je onmiddellijk een overzicht waar we wel nog stageplaatsen aanbieden. Benieuwd naar ons aanbod?

>> Zoek hier naar je stageplaats!