Triple P groepscursus

Samen met andere ouders

Elke ouder zit wel eens met de handen in het haar. De groepscursus van Triple P® brengt ouders samen om onder begeleiding te werken rond positief opvoeden. Je krijgt er uitleg en praktische tips om meteen mee aan de slag te gaan thuis.

 

Voor kinderen van 2 tot 12 jaar

De groepscursus Triple P® is bedoeld voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar. Een cursus bestaat uit 6 sessies die overdag of ’s avonds plaatsvinden. De groepen bestaan uit 10 tot 12 personen. Je kunt alleen of als koppel deelnemen

 

Triple P

Triple P® staat voor Positive Parenting Program en is oorspronkelijk ontwikkeld in Australië. Triple P® helpt je als ouder om een leuke, aangename relatie op te bouwen met je kind. Zo wordt ongewenst gedrag vermeden. Ouders kunnen meer van hun kinderen genieten, de kinderen zelf worden rustiger en krijgen meer zelfvertrouwen.

 

Wat staat er op het programma?

Tijdens de groepscursus leer je:

  • Positieve en doeltreffende opvoedingsstrategieën
  • Hoe je de ontwikkeling van je kind kan bevorderen
  • Hoe je ongewenst gedrag van je kind kan aanpakken
  • Hoe je je kan voorbereiden om zowat elke moeilijke situatie aan te pakken

Hoe verloopt de groepscursus?

Er zijn 6 sessies. In elke sessie krijg je meteen bruikbare tips die je thuis kan toepassen. Alle deelnemers vertellen ook over hun eigen ervaringen en vragen, zodat die aan bod komen tijdens de sessies.

De eerste 5 groepssessies volgen elkaar wekelijks op (bijvoorbeeld elke dinsdag). Daarna lassen we een pauze in, maar blijven we je begeleiden. Terwijl je thuis oefent, volgen er drie telefonische gesprekken. Aan de telefoon kan je vertellen hoe je inspeelde op het gedrag van je kind of een probleem voorleggen aan de Triple P medewerker. Nadien volgt nog één groepssessie als afsluiter.