Dagopvang

Dagopvang en begeleiding

Kinderen opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. Soms zit je met vragen, loopt het moeizaam en stapelen de zorgen zich op.

Onze centra voor jeugdzorg bieden tijdelijke dagopvang en begeleiding aan gezinnen met kinderen van 0 tot en met 3 jaar – bij uitzondering tot 6 jaar – waar de opvoeding vastloopt of dreigt vast te lopen.

 

Jij bent onmisbaar

Samenwerking is voor ons heel belangrijk. We praten met jou over opvoeding en oefenen samen nieuwe vaardigheden. Daarom vragen we dat je je kindje regelmatig brengt en dat je zelf actief meewerkt.

Kom mee spelen met je kind, neem deel aan ouder- of themavergaderingen, ga mee op uitstap… Ouders hebben bij ons een belangrijke inbreng: zij bepalen mee de activiteiten, het menu,…

 

Ons team

Bij de dagopvang en begeleiding is een heel team betrokken: de leefgroepbegeleiders die instaan voor dagelijkse zorg en activiteiten, een teamcoach die samen met de gezinsbegeleider met jou aan de slag gaat en een orthopedagoog die de ontwikkeling van je kind en de begeleiding mee opvolgt.

Wat bieden we aan?

  • Gewone dagopvang
    Je kind verblijft overdag bij ons in een leefgroepje. Als ouder ben je altijd welkom, maar normaal kom je niet de hele dag mee. Dit noemen we dagopvang of soms ook ambulante opvang.
     
  • Tuimelwerking
    Je komt samen met je kind naar de leefgroep en brengt er samen de dag door.