8u00 Medicatie checken

Mijn werkdag start met het nakijken van de medicatie voor de 38 bewoners op mijn afdeling. Ik doe dit nu voor het eerste deel van de dag. Een collega kijkt dit straks na voor vanavond. De controle is noodzakelijk omdat foutloos werken een absolute vereiste is.

10u00 Overleg in detail

Na de eerste ochtendzorg bij onze bewoners overleg ik met mijn teamleden de gezondheidstoestand van alle bewoners en vragen van de familie. We hebben het over doktersbezoeken en observaties in het woonzorgdossier. Deze meeting is belangrijk want elk teamlid moet goed op de hoogte zijn om de kwaliteit van de zorg te garanderen. Het coördineren van de zorg en het leiding geven aan mijn team maakt een belangrijk deel uit van mijn takenpakket, en dat vind ik fijn.

11u00 Een babbeltje

Als hoofdverpleegkundige vind ik het fijn en belangrijk om een goed contact te hebben met mijn bewoners. Wanneer ik iemands bloeddruk controleer, is dat een goed moment voor een kort gesprek. Zo kunnen bewoners iets aankaarten als ze dat wensen en hou ik een goed zicht op hun welzijn. Het belangrijkste is dat de bewoners zich hier thuis voelen.

14u00 Spreekuur van onze dokter

De dokter komt op consultatie in het woonzorgcentrum. Vaak ga ik dan even mee. Zo heb ik meteen alle info en zitten we op dezelfde golflengte rond de zorg die de bewoner nodig heeft. Daarna brief ik andere medewerkers over wat ze moeten weten. 

15u00 Een snelle oplossing zoeken

Een onverwacht probleem met de planning van de uren. Dit konden we niet voorzien. In overleg met mijn collega’s zoek ik de beste oplossing. Coachen en overleggen is een belangrijk deel van mijn job als hoofdverpleegkundige.

16u00 Naar huis

Mijn werkdag zit erop. Geen files voor mij: met mijn bedrijfsfiets ben ik zo thuis.